EnglishKontakt

Åben Land Dagene

Foto: Tine Rasmussen

ÅBEN LAND DAGENE 2019 - KONFLIKTER I KYSTLANDSKABET

OBS: Ny dato: 24.-25. oktober 2019.

Debatten om de danske kyster er vigtig – og der er meget at følge med i.
Kystsikring, turisme, lodsejere, forvaltning, hvem skal styrte i vandet og hvem skal betale? Vinklerne er mange og bølgerne går højt.

På Åben Land Dagene tager vi afsæt i en af de vinkler, som ofte bliver overset. Nemlig selve landskabet. Vi kigger på kysterne – som landskaber, som natur, som ressource og ikke mindst som kampplads for de konflikter, der opstår, når et landskab vi alle føler et ejerskab til, skal forvaltes, og det samtidig deles af de mange interesser. Med andre ord – hvilken rolle spiller landskabet og naturen når der skal findes rum til de mange aktører, interesser og holdninger, der er på spil?

Hvad er det egentlig for nogle kyster vi har? Hvorfor er de så særlige? Hvad er det for nogle interesser man varetager, når man tager landskabet og naturens parti? Hvad er det for nogle påvirkninger vi som mennesker skal tage ansvaret for, når vi taler om at udvikle kysterne?

Åben Land Dagene er en nyfortolkning af Åben Land konferencen som blev afholdt i en lang årrække frem til 2014.

Åben Land Dagene er en 2-dages konference, som i 2019 afholdes den 24. og 25. oktober.
Hotel Milling i Middelfart udgør rammen, og det bliver i år muligt at vælge at deltage enten én eller begge dage.
OBS Man skal selv booke hotelværelse f.eks. på Hotel Milling

Vi glæder os til at se mange kendte ansigter, og forhåbentlig også rigtig mange nye!

Institut for Geovidenskab & Naturforvaltning på Københavns Universitet og Dansk Byplanlaboratorium er de drivende kræfter bag Åben Land Dagene, hvor formålet et at lade den nyeste forskning og viden om kystlandskaberne møde såvel praktikernes hverdag i kommunerne som rådgiverne i konsulenthusene.


Som deltager i Åben Land Dagene får du Viden, Praksis og Netværk:

  • Viden, workshops og udflugter
  • Nyeste viden og forskning præsenteret af dem, der ved allermest.
  • Mulighed for at arbejde med udfordringer og problematikker i praksis: Vælg mellem 5 workshops om aktuelle cases. OBS: du kan selv indsende et tema, du synes vi bør lave en workshop om. til Anne Møller: am@byplanlab.dk
  • Udflugter til en række destinationer i Lillebælt-området.

Program

Sted: 
Middelfart
Dato: 
Torsdag, 24 oktober, 2019 - 09:30
Pris: 
Pris for to dage: 4.800 kr. eksl. hotel (for tilskudsgivere & medlemmer af Videnstjenesten 4.300 kr.). Pris for en dag: 2.900 kr. eksl. hotel (for tilskudsgivere & medlemmer af Videnstjenesten 2.600 kr.)
Tilmeldingsfrist: 
Mere info følger om tilmelding