EnglishKontakt

Digitale Værktøjer i Lokalplanlægningen

Digitale værktøjer – i lokalplanlægningen
Geoforum og Dansk Byplanlaboratorium holder digital værktøjsmesse den 20. juni i Bygningen i Vejle

Årets digitale værktøjsmesse sætter fokus på visualiseringsredskaber i kommunernes lokalplanlægning. Digital visualisering af de fremtidige fysiske forhold på en lokalitet kan være en god støtte – både i lokalplanlægnings-processen, i høringsprocessen og i den efterfølgende bygningsdrift. I større offentlige og almene byggerier har det faktisk i mange år været et lovkrav at udarbejde en digital bygningsmodel.

I den fagre, nye teknologiverden lurer der samtidigt en række farer for at drukne i data, i arbejdsmængder og i fejlinvesteringer. Hvilken type software skal vi egentlig investere i? Kan software tale sammen med vores eksisterende teknologiske løsninger?  Og er vi så gearet til fremtiden? Hvilke risici og hvilke fordele giver teknologien og kan den frigøre tid til andre kerneopgaver?

Hovedspørgsmålet til besvarelse ved den digitale værktøjsmesse er: Hvordan kan digitale visualiseringsværktøjer understøtte kommunernes lokalplanlægning?

Flere danske kommuner har høstet projekterfaringer og et par af dem deler ud af de lærerige eksempler på værktøjsmessen. Samtidig bliver vi præsenteret for et samlet overblik over konsulentfirmaernes løsninger – og får inspiration fra Arkitektskolens forskning og spilverdenen.

Kom og bliv klogere på værktøjsmessen, der – ligesom i 2018 – udbydes i samarbejde mellem Geoforum og Dansk Byplanlaboratorium.

 

Program

Bemærk venligst, at der tages forbehold for løbende ændringer.

9.30 Registrering, kaffe & morgenboller samt netværk

10.00 Velkomst

10.15 BIM+GIS=GIM? Hvad er det nyeste nye inden for koblingen mellem GIS, BIM og VR?
Hvordan kan digitale visualiseringsværktøjer understøtte arkitektur og byggeri – og også planlægningen? Med udgangspunkt i forskning på KADK anskueliggøres brugen af digitale VR visualiseringsredskaber med nogle casestudier. Adjunkt Anders Hermund, KADK.

11.00 Vejles 3D Lab I større offentlige byggerier er der faktisk lovkrav om brug af digitale bygningsmodeller og visualiseringer. 3D-lab i Vejle viser vejen. Stadsarkitekt Lisbet Wolters, Vejle Kommune (se også besøg på 3D-lab sidst på dagen)

11.30 Verdenshjørne 1 Du har mulighed for at rotere blandt følgende fire samarbejdspartnere i tre runder á 20 minutter.

  • 1 SWECO (yderligere info følger)
  • 2 NIRAS (yderligere info følger)
  • 3 COWI (yderligere info følger)
  • 4 GEOINFO (yderligere info følger)

12.30 Frokost

13.30 En kommune deler sine erfaringer.

14.00 Verdenshjørne 2 Du har mulighed for at rotere blandt følgende fire samarbejdspartnere i tre runder á 20 minutter

  • 5 Annonceres snarest
  • 6 Annonceres snarest
  • 7 Annonceres snarest
  • 8 Annonceres snarest

15.00 Netværkspause

15.30 Kan vi lade os inspirere af spiluniverserne? Fra Unity, der leverer en verdensudbredt ”game-engine”, får vi inspiration fra spilverdenen fra en erfaren spiludvikler, der tidligere også har arbejdet for bl.a. Google og IO Interactive (Hitman-spillene). Animator Jais Bredsted, Unity Technologies

16.15 Tak for nu

Kl. 16.30 – 17.30 Mulighed for at deltage i en rundvisning i Vejle Kommunes 3D-lab i Økolariet, 10 min. gang fra Bygningen (OBS: begrænset deltagerantal). Alternativt er der mulighed for at komme på byvandring på Vejle Havn.

 

Sted: 
Bygningen. Ved Anlæget 14B, 7100 Vejle
Dato: 
Torsdag, 20 juni, 2019 - 09:00
Pris: 
1.125,- for early birds (før 19. maj 2019). Herefter 1.475,- for medlemmer af Geoforum/tilskudsgivere til Byplanlab. 1.875,- for andre.
Tilmeldingsfrist: 
Fristen er 1. juni. Tilmelding er bindende og beløb tilbagebetales ikke.