EnglishKontakt

Digital på landet

Fremtiden er digital. Det har betydning for den måde vi kommunikerer på – både i de små og store samfund. På landet, hvor der er længere mellem husene kan de digitale platforme få væsentlig betydning for serviceniveau, livskvalitet og tilfredshed med bostedet. Områdefornyelserne kan kommunikere på alle tilgængelige platforme og de kan understøtte samskabelse i de små landsbyer.

I dette netværk vil vi klæde områdefornyelsens parter på til at kommunikere og samskabe digitalt – det handler bl.a. om digitale borgermøder, elektroniske afstemninger eller crowdfunding af lån til forsamlingshuset, brugsen eller endda private boliger. Det handler om at bruge nye digitale værktøjer til endnu bedre at aktivere de ressourcer, der findes. Og det handler om at blive bedre til at bruge digital formidling til at synliggøre de ting, der rent faktisk sker. I sidste ende kan de nye digitale muligheder bidrage til at fastholde beboerne og i heldigste fald øge bosætningen.

Projektet har til formål at indsamle og formidle viden om, hvordan digitaliseringen i praksis kan hjælpe til at forbinde aktører, interesser og funktioner og dermed hjælpe til at koordinere og distribuere ressourcer mere effektivt i områder hvor der er længere mellem husene og færre indbyggere.