EnglishKontakt

Bliv klogere på hvordan mobilitet kan indgå i kommunale planer på kompetencedag

God mobilitet i en kommune skaber sammenhæng i hverdagen for travle familier og pendlere, sikrer adgang til oplevelser og byliv, og gør der attraktivt at vælge sunde og bæredygtige transportløsninger.  Samtidig er mobilitet og kollektiv transport en forudsætning for vækst og udvikling og noget der står rigtig højt på ønskelisten hos det regionale og lokale erhvervsliv. Ved at tænke mobilitet ind i kommuneplanen og planer som f.eks. erhvervsstrategi, sundhedspolitik, klima -og energipolitik, og cykelstrategi opnår man god mobilitet for borgere og virksomheder i kommunen. Og sikrer, at kommunen også er en attraktiv bosætnings- og erhvervskommune i fremtiden.

Men hvordan får man tænkt mobilitet ind i sine kommunale planer og hvilke udfordringer og erfaringer har andre kommuner gjort sig?
Det er temaet for kompetencedagen ”Mobilitet i kommunens planer”, som afholdes 4. oktober 2017, hvor Movia åbner dørene op for en dag med oplæg, videndeling og erfaringsudveksling.

Kompetencedagen er gratis at deltage i og er for trafikplanlæggere, byplanlæggere, udviklingskonsulenter og alle der har en rolle i udviklingen af mobilitet i kommunens planer.

Det foreløbige program for dagen rummer en faglig introduktion til mobilitet i planer. Det bliver fulgt op af cases fra indtil videre tre kommuner - Fredensborg, Roskilde og Odense - som deler, hvordan de har grebet arbejdet an. Vi kommer omkring problemstillinger relateret til tidshorisonten for en mobilitetsplan, planer for ikke-bykerne og for flere byområder, kobling af ny trafikal infrastruktur med mobilitet, og endelig hvordan man kan sikre implementering af planerne.

I programmet vil der være sat tid af til at debattere og sparre med de øvrige deltagere.  

Om du er ny til mobilitetsbegrebet eller allerede har arbejdet med mobilitet i planlægningen, så vil du gå fra dagen med:

  • Øget kendskab til de nyeste tendenser indenfor i mobilitet i kommunernes planer
  • Mere viden om andre kommuners arbejde (hvad, hvordan og hvornår)
  • Nyt input til processen fra plan til implementering

Hvor & Hvornår:

  • Tid: onsdag 4. oktober kl. 10.00 – 15.00
  • Sted: Salen hos Børns Vilkår, Trekronergade 26, 2500 Valby – 10 minutters gåafstand fra hhv. Valby st. og Ny Ellebjerg St.

Tilmelding:
Tilmeld dig kompetencedagen og tag gerne en kollega med fra en anden afdeling f.eks. Plan & Udvikling eller Vej & Park. Kompetencedagen er gratis at deltage i og du tilmelder dig ved at sende en mail til mobilitetsrådgiver i Movia, Anja Puggaard på e-mail: APU@moviatrafik.dk senest 26. september. Deltagere vil få tilsendt det endelige program i slutningen af september.

Sted: 
Valby
Dato: 
04. oktober 2017