Session F: Boligudbud på landet – mellem tunge traditioner og nye variationer

Foto: Sofie Palsgaard Randers Kommune

Session F: Boligudbud på landet – mellem tunge traditioner og nye variationer

Overtegnet

Vidensdeling og dialog.

Urbaniseringen ruller stadig og folk flytter til byerne. Men rigtig mange flytter samtidig den anden vej. De flytter på landet i jagten på ro, lys og luft. Men de nye beboere i landdistrikterne ønsker sig imidlertid også noget andet; fællesskaber, stærke lokale bånd og helt anderledes boligformer end den traditionelle, solitære bondegård på landet. På sessionen præsenteres tre forskellige pilotprojekter, der på hver sin måde har understøttet arbejdet med udvikling af alternative boligformer i landdistrikterne. Sammen diskuterer vi, hvordan vi kan sikre en stedsspecifik og lokal forankret udvikling, der kan få vores landsbyer og mindre byer til at trives nu og i fremtiden. Spørgsmålet er, hvordan man skaber flere og mere varierede boligformer, der tilsammen kan få mange forskellige typer af mennesker til at vælge livet på landet?  

Vi skal høre fra Hele Landet og deres erfaringer med en strategi for at skabe flere lejeboliger i landsbyer, fra arbejdet med Nyboskab i Syddjurs Kommune og  hvordan man skaber bofællesskaber i en mindre by på Djursland. 


Moderator: 

  • Trine Lybech, Arkitekturens Stemme, Arkitektforeningen Østjylland


Oplægsholdere:

  • Morten Petersen og Emma Solvang, sociale arkitekter Hele Landet
  • Esben Dannemand Frost, tegnestueleder og arkitekt, Anna Mette Exner Arkitektur
  • Levi Dørken, stifter og landsbyudvikler, Tegnestuen Arken. 


Parter bag sessionen:
Arkitektforeningen Østjylland

Sessionens format:
Vidensdeling og dialog. Sessionen tager afsat i arbejdet med teamet bag projektet Arkitekturens stemme under Arkitektforeningen Østjylland
 

Find tilmelding, pris og praktik

Ledige pladser: ingen