Byens gulv – også når der bliver mindre af det

Byens gulv – også når der bliver mindre af det

Den 8. februar afholdes konferencen Byens Gulv for 5. gang. Konferencen bringer alle de parter sammen, som arbejder med Byens gulv – både planlægning, design, anlæg og drift. Ofte er udgangspunktet, at de belagte arealer vokser. Men det er ikke altid tilfældet. I år handler to af konferencens oplæg om, hvad man gør ved byens gulv når byen skrumper? 

 Ellen Højgaard Jensen, direktør i Dansk Byplanlaboratorium siger: Det er meget relevant at tale om, hvad der sker med Byens gulv, når byerne skrumper. Det er jo en reel situation mange steder i verden – også her i Danmark. Gulvet bliver endnu mere vigtigt, fordi det kan være lige netop det element, som tilfører kvalitet på et sted, hvor bygningsmassen måske ikke får så meget opmærksomhed.

Den katalanske landskabsarkitekt Marti Franch Batllori er keynote-speaker på Byens gulv konferencen. Han vil blandt andet fortælle om et projekt, tegnestuen har lavet, hvor en hel ferieby afvikles. Landskabet genoprettes, men sporene af byen bevares på en poetisk måde. 

I Hjørring er det ikke en hel by, der afvikles. Men langs Løkkensvej, har man arbejdet målrettet med, at lade landskabet få mere plads og indskrænke vejarealerne. 

På Byens Gulv konferencen kan du også høre om Terrorsikring og tryghed og du kan høre mere om byomdannelse i både store og små byer. I konferencens ’åbne spor’ kan du også finde inspiration til LAR og klimatilpasning og til genanvendelse af byggematerialer i belægninger. 

Se mere på www.ign.ku.dk/byens-gulv