Engageret projektleder til Plan22+, en ny indsats om klima og fysisk planlægning

Foto Andreas Hvidt

Engageret projektleder til Plan22+, en ny indsats om klima og fysisk planlægning

Synes du også, at den fysiske planlægning har en vigtig rolle i forhold til at løfte klimadagsordenen, og har du lyst til at understøtte kommunernes arbejde med dette. Så er du måske den kollega, vi søger.

Plan22+ er en ny femårig indsats, der er skabt i et partnerskab mellem den filantropiske forening Realdania og Bolig- og Planstyrelsen. Plan22+ skal styrke varetagelsen af klimahensyn i kommunernes fysiske planlægning og samtidig sikre en helhedsorienteret tilgang til velfungerende bymiljøer og høj livskvalitet.

Vi er ved at opbygge et sekretariat, som skal stå for at udvikle og implementere indsatsen. Vi søger derfor en engageret projektleder, der har interesse og viden om klima og bæredygtighed samt planprocesser i de danske kommuner.

Sekretariatet vil bestå af programchefen, en fuldtidsansat projektleder og en studentermedhjælper. Tilsammen udgør vi sekretariatet for Plan 22+. Vi bliver et lille sekretariat, og vi vil derfor alle i det daglige komme til at løse mange forskellige opgaver fra praktisk mødeafholdelse til faglig udvikling.
Sekretariatet deler lokaler med Dansk Byplanlaboratorium, hvor ca. 10 ansatte har deres daglige gang. Se evt. mere her www.byplanlab.dk

Hovedopgaver

 • Projektledelse og formidling af projekter med henblik på udvikling af nye redskaber, som kan bidrage til en helhedsorienteret byplanlægning i kommunerne med særligt fokus på klimaeffekter
 • Udvikling og opbygning af netværk med kommunerne
 • Administration, tilrettelæggelse og sparring med kommunerne i forbindelse med lokale pilotprojekter
 • Lærings- og erfaringsopsamling samt løbende formidling og vidensdeling.

Vi forventer, at du har

 • En relevant akademisk uddannelsesmæssig baggrund (arkitekt, landskabsarkitekt, geograf, antropolog, sociolog eller lignende)
 • Erfaring med projektledelse inden for bæredygtighed, klima og byudvikling i Danmark
 • Erfaring med at facilitere og lede processer med mange interessenter
 • Stærke kommunikative evner – både i skrift og i tale.

Vi vægter også, at du

 • Er fagligt nysgerrig, iderig og brænder for den gode sag
 • Trives i et job med komplekse projekter og en travl hverdag, hvor du har stor indflydelse på dit eget arbejde
 • Har gode samarbejdsevner, er initiativrig og har gennemslagskraft.

Du tilbydes
En spændende ansættelse i et uformelt miljø med en stærk faglighed. Du bliver del af et ambitiøst partnerskab, der fokuserer på udvikling, kompetence- og vidensopbygning indenfor kommunernes fysiske planlægning. Projektet løber frem til udgangen af april 2027.

Arbejdsstedet er Dansk Byplanlaboratorium. Rådhusstræde 6, København K

Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Britt Vorgod Pedersen, sekretariatschef Plan22+ på telefon 30 21 49 74.

Finder du jobbet interessant, kan du sende en ansøgning og CV til job@byplanlab.dk. Vi skal have din ansøgning senest den 8. juni – men gerne tidligere.
Vi forventer at holde 1. samtale den 14. og 15. juni og evt. 2. samtale ugen efter. Forventet opstart i august.