Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Vi følger gældende Covid-19 retningslinjer.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Klima på alle planer
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAP - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
BestIl Byplan Nyt
Foto Andreas Hvidt
Synes du også, at den fysiske planlægning har en vigtig rolle i forhold til at løfte klimadagsordenen, og har du lyst til at understøtte kommunernes arbejde med dette. Så er du måske den kollega, vi søger. Plan22+ er en ny femårig indsats, der er skabt i et partnerskab mellem den filantropiske forening Realdania og Bolig- og Planstyrelsen. Plan22+ skal styrke varetagelsen af klimahensyn i kommunernes fysiske planlægning og samtidig sikre en helhedsorienteret tilgang til velfungerende bymiljøer og høj livskvalitet. Vi er ved at opbygge et sekretariat, som skal stå for at udvikle og implementere indsatsen. Vi søger derfor en engageret projektleder, der har interesse og viden om klima og bæredygtighed samt planprocesser i de danske kommuner. Sekretariatet vil bestå af programchefen, en fuldtidsansat projektleder og en studentermedhjælper. Tilsammen udgør vi sekretariatet for Plan 22+. Vi bliver et lille sekretariat, og vi vil derfor alle i det daglige komme til at løse mange forskellige opgaver fra praktisk mødeafholdelse til faglig udvikling. Sekretariatet deler lokaler med Dansk Byplanlaboratorium, hvor ca. 10 ansatte har deres daglige gang. Se evt. mere her www.byplanlab.dk
Hovedopgaver
Vi forventer, at du har
Vi vægter også, at du
Du tilbydes En spændende ansættelse i et uformelt miljø med en stærk faglighed. Du bliver del af et ambitiøst partnerskab, der fokuserer på udvikling, kompetence- og vidensopbygning indenfor kommunernes fysiske planlægning. Projektet løber frem til udgangen af april 2027. Arbejdsstedet er Dansk Byplanlaboratorium. Rådhusstræde 6, København K Har du spørgsmål til stillingen, kan du kontakte Britt Vorgod Pedersen, sekretariatschef Plan22+ på telefon 30 21 49 74. Finder du jobbet interessant, kan du sende en ansøgning og CV til job@byplanlab.dk. Vi skal have din ansøgning senest den 8. juni – men gerne tidligere. Vi forventer at holde 1. samtale den 14. og 15. juni og evt. 2. samtale ugen efter. Forventet opstart i august.