Mad, Markedskræfter & Masseproduktion - Hvorfor spiser vi så kedeligt?

Klima & Kvalitet Byplanmøde 24 - foto Gehl Archistects

Mad, Markedskræfter & Masseproduktion - Hvorfor spiser vi så kedeligt?

Byplanlab afholder i forbindelse med Byplanmødet en eventrække, som tager hul på temaet klima og kvalitet. Det er gratis og først-til-mølle.


Hvis du går en tur ind i et dansk supermarked, vil du - med undtagelse af grødris og koldskål – møde de samme madvarer året rundt. Alt er tilgængeligt, alle steder fra og til hver en tid. 

Maden er blevet indlemmet i en evig utømmelig strøm af forbrugsvarer, det er blevet til en fødevare fremfor for mad og smag der knytter sig til de steder den er produceret. Det betyder transport over lange afstande, distance fra forbruger til producent og tvivlsom kvalitet af fx bær, der ikke længere modnes under solen.

Kan det overhovedet lade sig gøre at få mennesker til at prioritere lokal mad, selv at deltage i dyrkningen og værdsætte sanselighed og kvalitet i hverdagens måltider.

Kan det blive muligt at dyrke mad tæt på og i byerne og hvordan skalerer vi kvarters-projekter med stærke lokale (og frivillige) kræfter til et volumen, der bidrager med mere end en god historie ved spisebordet?
Hvilken rammer skal der planlægges for, hvis vi skal have mad, der er af høj kvalitet og som ikke har unødige konsekvenser for klimaet.

Vær med når Ida Bigum fra Gehl Architects og Niels Heine Kristensen fra RUC snakker med direktør i Dansk Byplanlaboratorium Tina Saaby om foodscapes, lokal madproduktion og sanselighed i vores mad.

Tirsdag den 22.10.2024 klokken 15 – 16 efterfulgt af netværk og snacks.
Eventet skal give mere viden og flere perspektiver på udvalgte emner under paraplyen Klima & Kvalitet. Formatet er en samtale mellem videnspersoner og Byplanlabs direktør Tina Saaby i Byplanlabs lokaler i København foran et live publikum.

Samtalen bliver optaget og udgivet som podcast.

Vi starter samtalen kl. 15:00 og åbne dørene kl. 14:30

Der er begrænsede pladser og tilmelding sker efter først til mølle-princippet.

Tilmeld dig her

Pris
Gratis - Men der er et no show fee på 300 kr.
Kursusdato