Planmesse 2012

Planmesse 2012

Messe i København 6. september
Er du klar til kommuneplanen? Få sparring på, hvordan du oversætter den visionsfyldte planstrategi til en konkret kommuneplan. Vi dykker ned i topscorertemaerne sundhed, uddannelse, vækst, klimatilpasning og bosætning. Sæt ord på dine egne erfaringer og bliv inspireret af andres.


Se programmet

 

 

Se materiale:

Læs reportagen fra Planmesse 2012
Først er der en stille summen fra de lyse lokaler ved Israels Plads: Planlæggere, planchefer, projektledere og andet planlagt godtfolk fra over 20 forskellige kommuner har samlet sig for at diskutere vejen fra visionær planstrategi til konkret kommuneplan.

Kender du typen-testen
Kender du typen-testen er en let test fra planmesse2012. Testen er lavet med udgangspunkt i kommunernes planstrategier, artiklen De nye planstrategier (Byplan, nr. 2, 2012) og folderen Godt i gang med kommuneplan2009. Tanken er at sætte typerne på spidsen. Ingen svar er forkerte. Alle typer er karrikerede.
Vinderen af testen blev byplanarkitekt Ane Døssing, Slagelse Kommune. Præmien er digteren Morten Søndergaards bog Processen og det halve kongerige. Stort tillykke fra Plan13.

Tre gode råd fra borgmesteren

  • Giv budgetvedtagelsen et planstrategisk eftersyn og lav et notat til jeres politikere.
  • Gør kommuneplanprocessen valgkamp-parat. Find de temaer, der egner sig i valgkampen, og som politikerne brænder for.
  • Vær åben overfor forandringer. De bedste ting her i livet er ikke planlagt.
  • Disse tre råd gav Haderslev Kommunes borgmester Jens Chr. Gjesing på Planmesse2012.

Tre gode råd fra projektchefen

  • Kommuneplanen er også et udstillingsvindue. Træk de vigtigste udviklingsmuligheder frem.
  • Engagér dine politikere. Gør processen fra vision og strategi til konkret kommuneplan forståelig med billeder af, hvordan det kan komme til at se ud. Vis dine politikere på kort, hvad rammerne betyder for, hvad man må og ikke må på kommunens arealer.
  • Tag temperaturen på markedet. Inddrag aktører fra erhvervslivet og malk dem for viden. De har fornemmelsen af hvad der rør sig på markedet, og derfor også fornemmelsen af, hvad der skal til for at projekterne går i land.
  • Disse tre råd gav projektchef Svend Erik Rolandsen på Planmesse2012.

Samspil mellem kommuneplanen og konkrete projekter
af projektchef Svend Erik Rolandsen, COWI.

 

Se billeder fra Planmesse 2012:

Sted
6. september 2012 12:00-16:30 i Bethesda-kirken, Israels Plads, København K