Andre erfaringer fra Jammerbugt Kommune

Her finder du "øvrigt materiale" om eksempelprojektet i Jammerbugt Kommune.

Om debatten i Teknik og Miljøforvaltningen

I Jammerbugt Kommune diskuteres der. Teknik- og Miljøforvaltningen og Kommunalbestyrelsen diskuterer i øjeblikket overordnet planlægning under to forskellige overskrifter;

  • Kommuneplanen, der skal være færdig i 2009,
  • De nye vand- og naturplaner, der skal færdiggøres inden 2010.

Denne planlægning bearbejdes allerede nu som integrerede størrelser med initiativ fra forvaltningen og opbakning fra politikerne. Dette kan skyldes, at politikerne i Jammerbugt Kommune har fået en god helhedsforståelse i forhold til planlægning i det åbne land, og ser nu store muligheder i at integrere naturbeskyttelse i benyttelse og omvendt. Det er nu understreget, at Jammerbugt Kommunes helt store potentiale er de naturområder som kommunen består af, og derfor er det den meget vigtig del af det administrative og politiske arbejde, som har netop dette fokus. Den øgede fokusering på naturværdierne i kommunen, ses også i budgetforhandlingerne. Der har været mange nedskæringer, men de er ikke gået så hårdt ud over naturområdet, som flere andre.
I det daglige politiske arbejde mærkes også resultatet af læringsforløbet ”Åbent land på dagsordenen”.Udvalgssager f.eks. med baggrund i den nye husdyrslov, debatteres meget nuanceret af politikerne. De har en god forståelse for de problemstillinger der ligger bag husdyrsloven, og føler sig også rustet til at træffe afgørelser.

Planstrategi i høring

Vi har i høringsfasen modtaget en del tilbagemeldinger, men alligevel bærer bidragene præg af, at der er tale om en strategi og ikke en konkret plan med præcise arealudlæg eller lign. Her følger et par eksempler på reaktionerne:
Se resultatet fra Skovsgaard borgermøde  den 21.8.2007.

Som et frisk og anderledes bidrag har flere elever fra 8d fra Jetsmark skole fremsendt deres bemærkninger til alle de fremlagte temaer - og dem glæder vi os til at studere nøje. Med tilladelse fra eleverne og deres lærer bringer vi her to:

 

Anne Sophie Holm Nørgaard
Lotte Christiansen og Shirley Jørgensen 
I høringsfasen har vi modtaget bidrag fra både lokale debattører med lokale synspunkter og især kommentarer til den fremlagte agenda 21 strategi og en omfartsvej ved Brovst, Arentsminde og Halvrimmen.
Endvidere har vi modtaget bidrag fra partier og landsdækkende interesseforeninger.

Plan09s eksempelprojekt om digitale kommuneplaner

 

Plan09
Sekretariatet
Haraldsgade 53
2100 København Ø
tlf. 72 54 47 81
Plan09@blst.dk

Skrevet af:

14.02.08

Til toppen Print Send til en ven
Miljøministeriet Realdania