Workshop II - drøftelse af resultater med folk udefra

Her kan du læse lidt om workshoppen, hente papirerne som deltagerne til tilsendt og projektlederens refleksioner over resultaterne.

Deltagere og forløb

Deltagerne til workshoppen var de involverede planlæggere fra Guldborgsund, Lolland og Sønderborg Kommuner, og flere af Silkeborg Kommunes nabokommuner, som vi har motorvejen til fælles med. Desuden deltog planlæggere fra resten af Silkeborg Kommunes planafdeling.

Workshoppen tog udgangspunkt i udvikling og brug af typologier i planlægningen. Der var oplæg om Hollandsk motorvejsplanlægning ved en konsulent fra NIRASkonsulenterne samt introduktion til hhv ”Mellemland” og ”Erhverv ud til motorvejen”. Herefter fulgte nogle opgaver i blandede grupper.

 

Projektlederens refleksioner

På dette tidspunkt i projekt Mellemland, var diskussionen om typologiernes brugbarhed desværre ikke klar til at blive taget, og vi fik ikke det forventede resultat ud af dagen. De deltagende havde ikke alle den nødvendige baggrundsviden om problemstillingen, der gjorde dem i stand til at diskutere motorvejens sammenstød med eksisterende by, idet situationen i Silkeborg er helt unik i dansk sammenhæng.

I stedet for en formidlingsworkshop, kunne vi have satset på en intern, men tværfaglig, workshop for relevante medarbejdere i Teknik og Miljø, der kunne være blevet rustet til den kommende motorvejsnære planlægning og brug af typologier. Vi lod os binde for meget af den projektbeskrivelse, hvis kurs allerede var ændret.

Skrevet af:

03.08.09

Til toppen Print Send til en ven
Miljøministeriet Realdania