Fornyelse af rammer for lokalplanlægning

Plan09 går i luften med en række initiativer for udvikle metoder til at forny og nytænke rammedelen i kommuneplanen.

Konkrete råd til revision af rammer for lokalplanlægning

 

Plan09 har udarbejdet en web-publikation, der skal give inspiration til udvikle og revidere rammerne for lokalplanlægning. Plan09 har samlet en række gode råd til fornyelse af rammerne ved at tage udgangspunkt i de erfaringer en række kommuner har gjort sig i arbejdet med at forny rammerne for lokalplanlægning.

Henrik Søe Lysgaard fra Cowi har for Plan09 interviewet en række danske kommuner; Viborg, Odense, Randers, Albertslund, Gribskov, Aalborg og Bornholm om deres erfaringer med rammerne for lokalplanlægning, synspunkter på deres rolle og funktion. Opsamlingen af erfaringer er sket i et baggrundsnotat. 

Brainstorm med frontløbere

Plan09 afholdte en mini workshop den 26. august 2008, der handlede om at udvikle innovative rammer. Vi havde inviteret en række frontløbere til brainstorme/udvikle en række konkrete anbefalinger til arbejdet med at skrive rammerne for lokalplanlægning. Du kan se oplæg til brainstorm her.

Anbefalingerne fra brainstormen indgår i publikationen, hvis formål er at give inspiration til at udvikle og moderniserer rammedelen af kommuneplanen.

Fokus på revision af rammer i ByplanNyt

Plan09 har med en artikel i Byplannyt i September sat fokus på fornyelse af rammerne for lokalplanlægning. Du kan læse artiklen "Bryd rammer for lokalplanlægning" her.
 

Plan09s eksempelprojekt om digitale kommuneplaner

Skrevet af:

21.10.08

Til toppen Print Send til en ven
Miljøministeriet Realdania