Aktørinddragelse

Samarbejde på tværs, nærdemokrati, borgerinddragelse, lokalråd, dialog, Task Force ... kært barn har mange navne, og erfaringerne er mange.


Der er aktørinddragelse og så er der en klar tendens til udvikling af mere fortløbende dialog med aktører. Borgere bliver til brugere, kommunikationskanaler og forventninger forandres. Her kan du læse om andres arbejde, cases og metoder.  

  • Leder du efter erfaringer med konkrete metoder? Download: ”Borgerne på banen " (pdf) - Håndbog til borgerdeltagelse i lokal byudvikling, af Annika Agger og Birgitte Hoffmann. (2008)
  • Dansk Kommunikationsforenings blad Kommunikatøren nr. 5 i 2008 omhandler kommuners kommunikation med borgerne. Download det på foreningens hjemmeside.
  • Tjek: Center for borgerdialog , der har forskellige kommunale cases.
  • Gribskov Kommune er ved at udvikle 2. udgave af ”Håndbog for inddragelse”. En del er tilgængelig allerede.

Borgerne skal høres

Cph X er dykket ned i en række københavnske projekter, hvor borgere er inddraget mere aktivt og inddragende !

Bedre interessent inddragelse

Publikationen ’Bedre interessent inddragelse’  giver inspiration og konkrete opskrifter på processer og metoder til interessent inddragelse. 

Klik dig til et hurtigt overblik over publikationens indhold og pointer.

Tidligere omtalte cases

Webcam i byrådssalen
Syddjurs Kommune transmitterer kommunalbestyrelsens møder, så interesserede kan sidde hjemme ved computeren og følge med i debatterne og beslutningerne.
Tjek fx. mødet i december 2007, hvor udkast til planstrategien blev vedtaget.

Debatmøde med børn om kommunens planstrategi.
Københavns Kommune inviterede børn og voksne med til et debatmøde, og holdt dem adskilt i aktiviteterne.

17 formaliserede lokalråd i Holbæk
Samarbejdet mellem embedsmænd, politikere og borgerne går i samme retning i gensidig forståelse. Det er Holbæk Kommunes erfaring.

Silkeborgs nærdemokratiudvalg
”Vi vil i 2007 udvikle Silkeborg-modellen ” , siger SF’eren Torben Hansen , formand for nærdemokratiudvalget i Silkeborg kommune.

Den tænkende storby

Altid en udfordring at få et velfungerende nærdemokrati i byerne, hvor borgerne ikke samles om nærområdets vé og vel som i mindre byer og landsbyerne.

Lokalrådet tager fat... Them-Salten
Der er ingen tvivl om, at arbejdet i lokalråd Them-Salten tager fart. Den aktuelle dagsorden fokuserer udadvendt og på, hvad lokalrådet kan gøre for områdets trivsel.

Carlsberggrunden i Valby
Der var 230 forslag til hvad Carlsberggrunden på Valby Bakke skal bruges til, når produktionen flyttes til Fredericia.Følg med i udviklingen af Vores by .

Skrevet af:

10.07.09

Til toppen Print Send til en ven
Miljøministeriet Realdania