Strategisk udvikling af byernes randområder

Strategisk udvikling af byernes randområder

udvikling_af_byernes_randområder_2017.png

Gå-hjem-møde d. 9. februar i København

I Europa er der i de sidste 20 år sket en radikal forandring af byernes rolle. Forandringen har visse steder ført til en forøget bolig- og erhvervsmæssig attraktivitet. En central drivkraft i denne attraktivitet er byernes randområder. Udviklingen af disse tidligere industriområder og forældede forstadsbydele kan bruges som strategisk løftestang for dels at styrke byernes overordnede erhvervsmæssige konkurrencesituation, dels at øge det boligbaserede skattegrundlag.

Hvilke særlige strategiske udfordringer giver dette for kommunale planlæggere? Og hvordan kan samspillet mellem offentlige planmyndigheder og private aktører forbedres i netop denne type af områder? For at skabe et overblik over fænomenet har Statens Byggeforskningsinstitut, AAU CPH, deltaget i et europæisk forskningsprojekt, hvilket har resulteret i en bog, Planning Projects in Transition, der sammendrager europæiske planerfaringer fra Finland, Danmark, Holland og Tyrkiet. På denne baggrund inviterer vi danske planlæggere, forskere og private aktører til en konference.

Første del vil fokusere på randområderne som et særligt planlægningsfænomen: Danske erfaringer fra København og Aalborg vil blive fremdraget og bredere europæiske planerfaringer med randområderne vil blive udfoldet af en international oplægsholder. I anden del vil der via oplæg fra private aktører (developere og institutionelle investorer) blive lagt op til debat i grupper: Hvordan kan der skabes rammebetingelser for mere markedsstabile udviklingsprocesser? Hvordan kan private aktører bidrage til mere kreative og helhedsorienterede løsninger?

Læs mere om strategisk udvikling af byernes randområder.

Arrangementet er gratis og med forplejning. De første 30 antal deltagere får et gratis eksemplar af bogen. Ligeledes vil der efter arrangementet være mulighed for at netværke over en forfriskning.

Læs mere og find tilmelding

Sted
København
Pris
Gratis
Tilmeldingsfrist
2. februar eller først til mølle-princippet