Konference i Nyborg, 8. - 9. juni
Den røde tråd i Natur & Miljø 2016 ”Bits og bytes i miljøforvaltningen” – nye roller, nye muligheder. Tricks, teknologi og virkelighed. Der vil bl.a. være fokus på digitale data, processor og effekter inden for natur -, miljø – planområdet. Hvordan kan digitalisering af natur -, miljø- og planområdet på en gang blive en gevinst for naturen, miljøet, virksomheder og borgere?

Læs mere og find tilmelding

Nyborg
08. Juni 2016
31. maj 2016

StrategiskByledelseFagchefHold2.png

Kompetenceudviklingsforløb 2016 - 2017

Strategisk byledelse for fagchefer er et kompetenceudviklingsforløb, der sætter fokus på byledelse i en tid præget af øget global konkurrence, klimaændringer og fraflytning fra land til byer. Udfordringer, der kræver en evne til at håndtere brændende platforme og foretage strategiske omstillinger.

Forløbet giver dig som kommunal fagchef værktøjer til at foretage omverdenanalyser af de udfordringer og muligheder, som din kommune og by står over for. Programmet styrker dine forudsætninger for at kunne understøtte de strategiske udviklingsspor, som skal følges de kommende år i din kommune. Dine kompetencer som fagchef er afgørende for at kunne geare den kommunale organisation, indgå i netværksstyring med dine politikere og direktører samt handle strategisk sammen med kommunens andre forvaltninger og interessenter.

Se program

Tilmelding via DAC

København
31. August 2016
39.800 (betales i to årlige rater)
10. juni 2016

Studietur2016_Norge_Reiulf_Ramstad-Arkitekter.png

Landskabsarkitektur i verdensklasse
De Nationale turistveje i Norge er et besøg værd. Nu har du muligheden, når Danske landskabsarkitekter og Byplanlaboratoriet arrangerer en tre dages studietur Norge.
Gennem de sidste 20 år har Nordmændene arbejdet for at styrke oplevelsen for turister, der rejser i bil gennem Norge. Målet har været, at gøre rejsen og vejstrækningerne til en oplevelse i sig selv. Det har været en massiv satsning på regional udvikling gennem et løft af arkitekturen.

Norge har en lang tradition for at tilpasse arkitekturen i krævende terræn. Denne tradition er videreført i arbejdet med at løfte de Nationale Turistveje. Arkitekturen skal iscenesætte naturoplevelserne, samtidig med at den er en attraktion i sig selv. Kunsten langs vejene skal forstærke strækningernes egenart og fortælle andre tankevækkende historier.
Over 50 arkitekter, landskabsarkitekter, designere og kunstnere, har været involveret indtil nu. Der bliver lagt vægt på nyskabelse og kreativitet i projekterne, hvilket har resulteret i en sjælden skaberkraft, og mange unge arkitekter har høstet stor anerkendelse for deres nyskabende turistvejprojekter. De fleste formgivere er norske.

Program

14. september
Studieturen starter i Kristiansund lufthavn kl 9.30. Herfra bliver vi hentet i bus og kører ad atlanterhavsvejen og derefter ad Geiranger – Trollstigen.

Vi overnatter på det smukke Juvet Landskabshotel

15. september
Vi kører over Sognefjellet til Lærdal

Vi overnatter på Lindstrøm hotel i Lærdal

16. september
Vi kører fra Lærdal til Bergen over Aurlandsfjellet og Hardanger. Fra Bergen er der hjemrejse til Danmark

Studieturen slutter i Bergen lufthavn kl. 17.30

Pris: 9.375 kr. for tilskudsgivere til Byplanlaboratoriet / medlemmer af Danske Landskabsarkitekter. For andre er prisen 12.500 kr.
Prisen inkluderer bustransport i Norge, overnatning (på hotel Juvet i dobbeltværelse), fuld forplejning (ekskl. drikkevarer).

OBS Deltagerne skal selv arrangere og afholde transport Dk-Norge t/r.

Tilmelding på byplanlab.dk senest den 11. august. Efter fristen er tilmeldingen bindende.
Der er kun et begrænset antal pladser på turen – tilmelding efter ”først til mølle” princippet.

Kontakt Ny Øhlenschlæger for yderligere information.
nwo@byplanlab.dk

Norge
14. September 2016
9.375 kr. for tilskudsgivere. For andre 12.500 kr.
11. august 2016

BoTrygt_kursus.png

Større tryghed i almene boligområder

Kursus i Roskilde 15. september

Formålet med kurset er at udbrede viden om de grundlæggende forhold, der har betydning for tryghed i almene boligområder. Vi vil se på hvilke faktorer, der generelt har betydning for færden i by- og boligområder – og vi beskriver 5 indsatsområder, der erfaringsmæssigt skaber større tryghed. De spænder fra konkrete fysiske indsatser til ejerskab og fællesskab. Kurset tager afsæt i Almennets vejledning: Bo Trygt.

Se program

Roskilde
15. September 2016
For institutioner, der giver tilskud til dansk Byplanlaboratorium eller er medlemmer af Almen Net : 1500 kr. For andre 2.000 kr.
25. august 2016
Bo Trygt 2016

Forloebig_BPM2016_billede.png

Byplanmødet 2016 bliver afholdt
d. 6. - 7. oktober 2016 i Malmø.

Byer under forvandling
Globale udfordringer - lokale løsninger

De danske byer forandrer sig for øjnene af os. De byer, vi voksede op i, er ikke de samme, som vores børnebørn vil færdes i. Bymidterne skifter karakter og funktion, tidligere erhvervsområder står over for omdannelse, bynatur og håndtering af regnvand giver nye muligheder, ny teknologi står på spring og tidligere tiders storskala-planlægning brydes op. Derfor er det nu, vi skal gribe mulighederne og forme de dynamiske danske byer, der også i fremtiden vil være attraktive for både borgere og erhvervsliv.

Kravet om evig omskiftelighed
De nordiske byer har en række styrker, så som stærke velfærdsinstitutioner, tryghed og tillid, inkluderende byrum og gode boliger. Men der er også svagheder. Der er bygget store monofunktionelle bydele, der kalder på renovering både fysisk og socialt. Og selve den demokratiske og konsensussøgende beslutningsproces er langsommelig og måske ikke i stand til at tackle kravet om evig omskiftelighed. Hvordan passer vi på vores værdier samtidig med at vi omstrukturerer byerne med større og større hast?

Udvikling af nye redskaber
På årets byplanmøde vil vi undersøge, hvordan forskellige bysamfund kan tackle udfordringer som globalisering, klimakrise, urbanisering og migration. Det er kraftige strømninger, der lægger pres på vores byer og kræver fleksibel planlægning og udvikling af nye redskaber.

Vil du bidrage til Byplanmødet?

Ved du noget om bytransformation, globale udfordringer og lokale løsninger? Eller er der en særlig indsats eller et projekt, som du gerne vil fortælle resten af deltagerne på Byplanmødet om? Så er der flere muligheder for at bidrage.

Ønsker du at deltage med en stand på Byplanmødets planmesse – ’transformationslaboratoriet’?

Ønsker du at annoncere eller sponsorere artikler i det nummer af Byplan Nyt, som udkommer til Byplanmødet? Så kontakt redaktionen for at høre nærmere, nwo@byplanlab.dk.

Hvad kan vi lære af Sverige?
Malmø har i løbet af de sidste 25 år skiftet karakter fra at være en industriby til at være en moderne vidensby. Vi vil se og høre, hvordan det er gået til – både fysisk og strategisk. Malmø har foretaget et langt sejt træk mod social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – eller holbarhed, som det hedder på svensk. Hvad bliver det næste, og hvad kan vi som naboland lære af Sverige?

Programmet for Byplanmødet udsendes i begyndelsen af juni.

Sæt kryds i kalenderen, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg med på hjemmesiden

Yderligere oplysninger følger senere.

Se mere om tidligere Byplanmøder

Malmø
06. Oktober 2016