Digitale værktøjer i kommuneplanlægning

Digitale værktøjer i kommuneplanlægning

Værktøjsmesse i EnergyHub, Sundkaj 7, 2150 Nordhavn, København den 29. august

Data og analyser er vigtige input til den fysiske planlægning. Og digitale værktøjer giver helt nye muligheder for, at vi kan under støtte politikere og andre beslutningstagere, når de udvikler visioner og prioriterer i udviklingen af vores byer.

  • Hvordan kan vi bruge data og analyser, så det kvalificerer vores arbejde med planstrategier, kommuneplan og borgerinddragelse?
  • Hvilke digitale værktøjer er relevante?
  • Hvordan støtter vi den politiske debat med tal, fakta og analyser?

På værktøjsmessen får du præsenteret forskellige digitale værktøjer og eksempler på, hvordan de bruges i planlægningen. Kom og bliv klogere på emnet til arrangementet, der udbydes i samarbejde mellem Geoforum og Dansk Byplanlaboratorium.

   

Se udstillingsplan

PROGRAM

  9.30 Registrering, kaffe & morgenboller samt netværk i udstillingen

10.00 Velkomst 

10.15 Bevægelser i den inkluderende by Cyklisters, fodgængeres og socialt udsatte borgeres bevægelser og ophold i byen. Dataindsamling, adfærdsanalyse og etik – i relation til kommuneplanlægning.    
*Seniorforsker Hans Skov-Petersen, Sektion for Landskabsarkitektur og Planlægning, KU

11.00 Er der marked for ejerboliger Ishøj? Med et øget markeds-kendskab kan kommunen træffe mere kvalificerede beslutninger om boligudvikling. 
*Byplanlægger Louise Ochmann, Ishøj Kommune

11.30 Verdenshjørne 1 Kort elevatortale fra hver virksomhed, hvorefter deltagerne roterer mellem tre-fire konferencepartnerne, tre runder á 15 minutter. Du kan høre om:

*Kuben Management · Exometric kan afdække og anbefale, hvilke boligtyper kommunen skal planlægge for, hvor mange, i hvilke størrelser og hvorhenne?
Læs mere om virksomheden og oplægget.

*NIRAS A/S kombinerer solide planfaglige kompetencer med digitale analyse- og visualiseringsværktøjer, som en integreret del af arbejdet med planstrategier, kommune- og lokalplanlægning, sektorplaner og borgerinddragelse.
 Læs mere om virksomheden og oplægget.

*SWECO har analyseværktøjer, som binder planlæggernes viden sammen med kommunens data i velgennemtænkte workflows. Værktøjerne giver parterne i planlægningsprocessen let adgang til ny indsigt, til at se mønstre og tendenser og herigennem understøtte planlægningsprocessen.
 Læs mere om virksomheden og oplægget.

* Anvendelse af 3D-data i planlægningen giver stor visuel beslutningsstøtte, derfor fokuserer GEOINFO på at udnytte disse data, til at understøtte beslutninger i planprocessen. 
Læs mere om virksomheden og oplægget.

 

12.30 Frokost

13.30 Strategi for byggemodning Baseret på nye analyser kan kommunen målrette sin byg­gemodning, så den foretages, hvor der er efterspørgsel – og understøt­ter bosætningsstrategien. 
*Planchef Marianne Galsgaard, Thisted Kommune

14.00 Verdenshjørne 2 Kort elevatortale fra hver virksomhed, hvorefter deltagerne roterer mellem tre-fire konferencepartnerne, tre runder á 15 minutter. Du kan høre om:

*LIFA A/S skaber konkrete mål og handlingsplaner for bosætning og erhvervsudvikling ved strategisk brug og analyse af data – til at udvikle plan-, bosætnings- og andre strategier. 
 Læs mere om virksomheden og oplægget.


*COWI har digitale værktøjer der giver overblik over status og udvikling for bl.a. befolkning, boliger, beskæftigelse, detailhandel, trafik, klima og miljø. Data analyseres og udstilles ud fra brugernes behov uanset om det er planlæggere, borgere eller politikere der vil vide, hvad der sker i kommunen.
 Læs mere om virksomheden og oplægget

*KMD A/S har én samlet platform for data, analyse og afrapportering, der kan ske i standardværktøjer eller skræddersys til brugernes behov, og derved understøtte den politiske planproces.
 Læs mere om virksomheden og oplægget

*ORBICON har netop udviklet et nyt digitalt værktøj til screening og udpegning af ”lavbundsarealer og potentielle vådområder”.
 Læs mere om virksomheden og oplægget

 

15.00 Netværkspause

15.30 Set fra min stol. Hvad får deltagerne ud af det?

16.00 Hvor går grænserne? De teknologiske muligheder for at bruge data er ubegrænsede, men hvordan ligger det med etikken? Det må organisationer, politikere, embedsmænd spørge sig selv om – hver gang! 
*Adm. direktør Rikke Hvilshøj, Dansk IT

16.45 Snacks og snakke & Tak for nu

 

Hvis du har spørgsmål til messen så kontakt projektleder Christian Broen

Sted
København
Pris
Pris: 1.125 kr. for early birds (indtil og med 29. juni 2018), herefter 1.475 for medlemmer af Geoforum/tilskudsgivere til Byplanlab, 1.875 kr. for alle andre.
Kursusdato
Tilmeldingsfrist
Tilmeldingsfrist er 15. august 2018, tilmelding er bindende og beløb tilbagebetales ikke.