Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
PRESSEMEDDELELSE 5/10 2012
Roskilde Kommune løb med årets byplanpris
Den 4. oktober fik Udvalgsformand Torben Jørgensen fra Roskilde Kommune overrakt årets Byplanpris. Der var tre nominerede, nemlig Ikast-Brande kommune for områdefornyelse i Nørre Snede og Københavns Kommune for deres udvikling af byens rum og endelig Roskilde Kommune for en ny multifunktionel aktivitetspark og for ualmindelig kreativ planlægning i byudviklingsområdet Musicon. Overrækkelsen foregik under overværelse af 600 planlæggere og politikere på det årlige Byplanmøde, der i år afholdes i Svendborg. Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.
Kreativ bydel Rabalder Parken er en del af Roskilde Kommunes store byudviklingsområde kaldet Musicon. Visionen for Musicon er at skabe en kreativ bydel og der satses på midlertidighed og gradvis omdannelse. I dag huser bydelen en dansescene, galleri, kunstskole, øvelokale, skaterhal, computerspillehal, kunstværksteder, innovative kontorer mv. Musicon kommer til at huse Danmarks Rockmuseum og det er planen at der i fremtiden kommer kreative familieboliger, butikker og flere kreative erhverv.
Livet før byen I Musicon satser kommunen på ”liv før byen”. Man har valgt at etablere et aktivt, attraktivt uderum som et led i den overordnede byudviklingsstrategi. Rabalder Parken anlægges derfor lang tid før området er udbygget. Da der er tale om en forurenet grund, hvor alt vand skal afledes på overfladen, er der udviklet et projekt, der vender netop denne udfordring til et potentiale.
Vand og bevægelse Rabalder Parken, der blev indviet i august, består bl.a. af regnvandskanaler, regnvandsbassiner og en vandtrappe. Der får skaterne mulighed for at boltre sig. I søen vil der altid være vand, engen fyldes, når det regner kraftigt og endelig er der bowlen, der kun bliver fyldt ved ekstremregn. Ved vandkanten er der anlagt en oplevelsessti med beplantning, fitnesredskaber, trampoliner, siddemøbler og hængekøjer.
Rabalder Parken i Musicon fik Byplanprisen for den stærke byudviklingsstrategi. Roskilde kommune holder fast og viser samtidig hvordan et stort, teknisk anlæg til overfladisk regnvandsopsamling kan bruges rekreativt. Det kan andre kommuner lade sig inspirere af.
Yderligere oplysninger: Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium, 26 15 72 81 Lena McNair. Akademisk Arkitektforening, 30 85 90 05 Musiconsekretariatet, 46 31 68 68