Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Foto: Astrid Marie Rasmussen
Byplanlab afholder forud for Byplanmødet en eventrække, som tager hul på temaet klima og kvalitet. Det er gratis og først-til-mølle.
Vi har gennem det sidste århundrede fået en forventning om, at transport fra A til B skal foregå ubemærket og i højt tempo. Derfor giver det mening for mange at regne på transporttid som en udgift, der kan sænkes ved at tempoet sættes op.
Samtidig ved vi, at mennesker hver dag prioriterer, hvordan de skal bevæge sig mellem hjem, arbejde og fornøjelse ud fra andre parametre end økonomi og hastighed. Vi ved at folk gerne går fem ekstra minutter for at vente på bussen et sted, hvor der er god rumlig kvalitet. Vi ved, at mange ser bort fra, at deres køretur på en trafikeret vej tager længere tid nu end for ti år siden, fordi de kan nyde ’egen tid’ i bilen og vi ved at tiden opleves forskelligt alt efter, om du er i godt selskab, optaget af noget spændende eller udsat for noget så strabadserende som ventetid.
Der skal nye samtaler til om tid, tempo og trafik. Kan hastighed spille andenviolin og indgå i et større orkester, hvor kvalitet, sikker mobilitet og klima indgår som vigtige stemmer, når der skal planlægges for fremtidens grønne by?
Mød Malene Freudendal-Pedersen, professor ved Aalborg Universitet i samtale med Morten Skou Nicolaisen, afdelingsleder i Aarhus Kommune om grøn mobilitet og planlægning, der inkluderer tid, tempo og trafik.
Fredag den 21. juni 14:00-15:00 talk, 15:00-16:00 netværk og snacks.
Eventet skal give mere viden og flere perspektiver på udvalgte emner under paraplyen Klima & Kvalitet. Formatet er en samtale mellem videnspersoner og Byplanlabs direktør Tina Saaby i Byplanlabs lokaler i København foran et live publikum. Samtalen bliver optaget og udgivet som podcast.
Der er begrænsede pladser og tilmelding sker efter først til mølle-princippet. Arrangementet har været afholdt, og det er ikke længere muligt at tilmelde sig.