Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Foto: Jeanette Philipsen for Visit Samsø
Plan22+ inviterer kommunernes plan- og klimamedarbejdere til kickoff-seminarer i Kolding Den fysiske planlægning er et vigtigt redskab til at indfri de nationale klimamål og implementere kommunernes klimahandleplaner, men vi har brug mere viden om de gode løsninger og metoder til at styrke den fysiske planlægning som et aktivt virkemiddel i klimaarbejdet.
Derfor har Bolig- og Planstyrelsen og Realdania søsat indsatsen, Plan22+, som i samarbejde med kommunerne skal skabe ny viden, metoder og eksempler på, hvordan man kan indarbejde klimahensyn i en helhedsorienteret planlægning for velfungerende byer og landområder med høj livskvalitet. Et vigtigt element i indsatsen bliver at skabe ny viden gennem innovative pilotprojekter i kommunerne.
Vi kender langt fra alle de gode løsninger endnu, og vi kender heller ikke alle de spørgsmål, som vi skal stille. Derfor inviterer Plan22+ som led i opstart af indsatsen til tre seminarer i henholdsvis Aalborg, Kolding og København, hvor vi sammen skal blive klogere på, hvor vi skal sætte ind.
På seminarerne vil vi fortælle om Plan22+, og vi vil inspirere til en snak om, hvordan vi kan styrke den fysiske planlægnings rolle og betydning i forhold til at opnå klimamålsætningerne. Det gør vi ved at præsentere udvalgte kommunale planer og lade udvalgte eksperter kommentere på planerne for at give indblik i, hvordan man ud fra hver deres vinkel kan arbejde med at styrke klimahensyn i plangrundlaget. Der vil derudover være god tid til, at deltagerne kan byde ind med, hvilke udfordringer der fylder i kommunerne, og hvad vi bør prioritere i Plan22+ fremadrettet.
Formål Bliv klogere på Plan22+, og hvilken rolle pilotprojekter spiller i indsatsen Bliv inspireret til, hvordan der kan arbejdes med klimahensyn i kommune- og lokalplaner Vær med til at tegne indsatsen, Plan22+
Dato og sted 12. september 2022 kl. 13-16 i Pakhuset i Kolding
Program 13.00-13.20 Velkomst og introduktion af Plan22+
13.20-13.50 Præsentation af kommuneplan og kommentarer fra eksperter
13.50-14.20 Præsentation af lokalplan og kommentarer fra eksperter
14.20-14.50 Pause
14.50-15.50 Debat om planerne og input til Plan22+ indsatsen
15.50-16.00 Tak for i dag
Opsamling fra Kickoff-seminarerne Plan22+ afholdt i efteråret 2022 en række arrangementer for landets kommuner og rådgivere. Formålet med arrangementerne var at få input til indsatsen om klimahensyn i den fysiske planlægning. Gennem drøftelser med kommunerne og rådgivere blev der efterspurgt mere viden om by- og boligudvikling, mobilitet, VE i det åbne land samt nye metoder, processer og redskaber. Sekretariatet har udarbejdet en opsamling fra Kickoff-møderne, som kan findes her.
Hvem er Plan22+ Plan22+ er en femårig indsats fra Plan- og Landdistriktsstyrelsen og Realdania, som frem mod 2027 skal udvikle ny viden og redskaber til at indfri klimamålsætninger gennem den fysiske planlægning. Formålet er at understøtte kommunernes klimaarbejde ved at udvikle det faglige grundlag for at vurdere, prioritere og diskutere, hvordan klimahensyn kan indarbejdes i den helhedsorienterede fysiske planlægning for velfungerende byer og landområder. Plan22+ virker igennem et selvstændigt sekretariat, som er forankret i Dansk Byplanlaboratorium.
Kontakt Har du spørgsmål, kan du skrive til os på Plan22@plan22.dk eller kontakte Britt Vorgod Pedersen