Byens Gulv 2020

Byens Gulv 2020

Konference på Nyborg Strand, den 29. januar 2020.

OBS: Tilmeldingsfrist 20. januar.

Byens Gulv er en endags-konference for alle, der arbejder med det, der er ”under knæhøjde” i byerne. Fra idéer, til skitser, planer, anlæg og drift – for pladser, torve, belægninger, beplantninger, klimatilpasninger, indretning, møbler osv. i byens rum. På Byens Gulv konkretiserer vi tidens tendenser, giver indsigt og den nyeste viden. Vores mål er at bidrage til at byens gulv tænkes ind i alle faser fra idé til virkelighed, når fremtidernes byområder tager form.

I 2020 breder vi os lidt ud over de centrale byområder og ser mere bredt på BYENS HVERDAGSGULVE. Vi er interesserede i de rum, vi alle færdes i, hver eneste dag. Det er på villavejene, på skolerne, legepladser, i parker, på arbejdspladser, på veje og cykelstier i forstæderne, men selvfølgelig også stadig, i byerne. I år vil vi derfor gerne give hverdagslivet og de knapt så investeringstunge områder af vores byer og boligområder, en god portion opmærksomhed. Vi glæder os til at tage en tur rundt i hele landet og se på de rum og gulve, der danner rammen om vores alle sammens hverdagsliv.

Byens Gulv er 15 aktuelle oplæg, debat og workshops fordelt på 3 spor: Et om årets tema; hverdagens gulve, et med fokus på de store by-projekter og processer og et om den nyeste teknik og viden på området. Der er rig lejlighed til at møde andre fra branchen, der interesserer sig for gulve, flader og belægninger i byernes rum.

Hent programmet
 

Hent oplæg fra konferencens tre spor:

KEYNOTE

Hyld hverdagsbyen - hverdagslivet og historier fra veje og gader i forstaden v. Poul Sverrild, Museumschef på Forstadsmuseet


HVERDAGENS GULVE

Fortovet - et sted i byen v. Torben Dam, lektor på KU

Hverdagens Gulve i store byområder v. Marie Stender, seniorforsker, SBI

Ven af miljøet eller fjende af bylivet? - hvad ved vi om løbehjulet v Michael Sørensen, markedschef Via trafik Aarhus


PROJEKT OG PROCES

Når læring rykker udenfor v. Marie Furbo, Projektchef & partner, BOGL Arkitekter

"Biodiversitet fra stategi til byens rum" v. Catrine Grønborg Jensen, biolog & Allan Kristoffersen, hortonom, Aalborg Kommune

Fremtidens Aabenraa - en by i forandring v. Bo Riis Duun, afdelingschef, Kultur, plan og fritid, Aabenrå Kommune

Gode intentioner og høje ambitioner -  er certificering svaret? v. Mette Qvist, CEO, Green Building council Denmark


VIDEN OG TEKNIK

Pendlerne i centrum - adfærdsdesigen i praksis v. Mimi Larsson, chefkonsulent, Metroselskabet

Cirkulær økonomi i hverdagen - Støtte til bæredygtig byudvikling v. Louise Meier, Erhvervstyrelsen

Cirkulær økonomi i hverdagen - Støtte til bæredygtig byudvikling v. Øystein Leonardsen, Københavns Kommune

"Fra planlægning til virkelighed uden skuffelser - det gode tilsyn" v. Kim Tang, fagkonsulent, Danske anlægsgartnere

"Fra planlægning til virkelighed uden skuffelser - det gode tilsyn" v. Søren Gleerup, Civilingenør, Gleerum RCI


Hent oversigt over oplægsholdere

Hent oversigt over udstillere på virksomhedsmessen 

 

Keynote speakers

Dagens to keynote speakers - museumschef Poul Sverrild fra Forstadsmuseet og den hollandske landskabsarkitekt Cees Van der Veeken fra LOLA Landscape Architects indleder og afslutter dagen med oplæg, der på hver deres måde inspirerer og lader os løfte blikket lidt fra vores egen hverdag.

Læs artikel om Cees van der Veeken

Cees van der Veeken

Cees van der Veeken er arkitekt og partner på den hollandske landskabstegnestue LOLA. LOLA står for ’lost landscapes’, og faktisk er tegnestuen opstået ud fra et brændende ønske om at transformere oversete og forladte mellemrum i vores byer og i vores landskaber, til nye vitale rum med fokus på natur og anderledes landskabelig bearbejdning. Tegnestuens arbejder spænder vidt, og så man kan forvente at blive taget med på en inspirationstur af de helt store, når Cees indtager scenen.

Poul Sverrild Poul Sverrild, der er museumschef for Forstadsmuseet indleder dagen med en veloplagt og tiltrængt hyldest til de danske forstæder, til livet der leves her og de historier vores gader og veje, igennem tiden har lagt belægninger til. Det er ikke småting, med ofte er det næsten så almindeligt, at man helt glemmer, hvor vigtigt det er. Og hvor vigtige de her rum er, for vores hverdagsliv. 


Læs mere om Byens Gulv og virksomhedsmessen på KU's hjemmeside

Konferencens deltagere er bl.a. arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører, som kommer fra både private rådgivningsvirksomheder, forsyningsvirksomheder samt offentlige institutioner som universiteter, kommuner og stat. Intet andet sted mødes så tværfagligt et felt med så stor ekspertfaglig og specialiseret viden om Byens Gulv.

Byens Gulv arrangeres i et samarbejde mellem Dansk Beton Belægningsgruppen i Dansk Byggeri, Københavns Universitet, Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter, IDA, KVT, vej-eu.dk og Dansk Byplanlaboratorium.

 

Sted
Nyborg
Pris
2.275 kr. ex moms. Er I 4 personer eller flere, som tilmelder jer fra samme organisation, er hver 4. tilmeldte gratis. Skriv det venligst i feltet 'Bemærkninger', når I tilmelder jer.
Kursusdato
Tilmeldingsfrist
Sidste tilmeldingsfrist er d. 20. januar 2020. Tilmeldingen er bindende efter d. 20. januar 2020.