Digital på landet

Digital på landet

Digital på landet

Kommuner i netværket

Langeland Kommune Lejre Kommune Lemvig Kommune Viborg Kommune Svendborg Kommune Tønder Kommune Vordingborg Kommune Syddjurs Kommune

Fremtiden er digital. Det har betydning for den måde vi kommunikerer på – både i de små og store samfund. På landet, hvor der er længere mellem husene kan de digitale platforme få væsentlig betydning for serviceniveau, livskvalitet og tilfredshed med bostedet. Områdefornyelserne kan kommunikere på alle tilgængelige platforme og de kan understøtte samskabelse i de små landsbyer.

Projektet udføres af Dansk Byplanlaboratorium og KUBEN Management for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Formålet er, at indsamle og formidle viden om, hvordan digitaliseringen i praksis kan hjælpe til at forbinde aktører, interesser og funktioner og dermed hjælpe til at koordinere og distribuere ressourcer mere effektivt i områder hvor der er længere mellem husene og færre indbyggere. Det handler om at bruge nye digitale værktøjer til endnu bedre at aktivere de ressourcer, der findes. Og det handler om at blive bedre til at bruge digital formidling til at synliggøre de ting, der rent faktisk sker. I sidste ende kan de nye digitale muligheder bidrage til at fastholde beboerne og i heldigste fald øge bosætningen.

I dette netværk vil vi klæde områdefornyelsens parter på til at kommunikere og samskabe digitalt – det handler bl.a. om digitale borgermøder, elektroniske afstemninger eller crowdfunding af lån til forsamlingshuset, brugsen eller endda private boliger.

Projektet strækker sig over 2017 og 2018 med en række seminarer og workshops for de deltagende kommuner og afslutter med en åben konference.

Se værktøjskassen Medier, målgrupper og demokrati - en værktøjskasse til de digitale platforme

Kontakt:
Projektleder Michael Nørgaard, Dansk Byplanlaboratorium
 

Thomas Langaa Nejland, KUBE Management
Mail: thne@kubenman.dk
Tlf: 72226675

Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium