El-løbehjul i Frederikshavn: En del af den kollektive trafik

El-løbehjul i Frederikshavn: En del af den kollektive trafik

Gratis frokostwebinar 25. februar 12:00
Dansk Byplanlaboratorium og Kollektiv Trafik Forum inviterer
Oplægsholder: Mobilitetsrådgiver Line Lund Kidmose, Nordjyllands Trafikselskab

Kan de meget omtalte elløbehjul kun bruges i de største byer, eller er det også et relevant værktøj for mobilteten i de mindre? Det har Nordjyllands Trafikselskab undersøgt i Frederikshavn  - Danmarks 26. største by med cirka 23.000 indbyggere. Hør mere på dette webinar med mobilitetsrådgiver Line Lund Kidmose.
Nordjyllands Trafikselskab (NT) har fokus på at forbedre mobiliteten i Nordjylland og gøre det lettere for medarbejdere på virksomheder og elever på uddannelsesinstitutioner at benytte sig af kollektiv trafik til og fra arbejde eller uddannelse. NT har valgt at udvikle mobilitetspakker, der indeholder gode tilbud på kerneprodukterne bus og tog, samkørsel samt el-løbehjul til og fra knudepunkter til arbejdspladsen eller uddannelsen.
I samarbejde med Frederikshavn Kommune og Voi (el-løbehjuls udbyder) har trafikselskabet gennemført et pilotprojekt i efteråret 2021, hvor el-løbehjul blev prøvet af som til-og frabringer løsning fra de største knudepunkter i Frederikshavn til udvalgte virksomheder og uddannelsesinstitutioner i byen. Frederikshavn er noget mindre end andre byer, hvor man har gjort sig erfaringer med  løbehjul. I webinaret fortæller mobilitetsrådgiver Line Lund Kidmose om resultaterne fra pilotprojektet og kommer ind på, hvordan mikromobilitet i en mindre geografisk kontekst kan fungere som til- og frabringer løsning.
Derudover evalueres på rollen som trafikselskab i projektet, samt hvordan man ser mikromobilitet som en del af udviklingen af knudepunkterne i byen.

Kollektiv Trafik Forum og Dansk Byplanlaboratorium sætter på en række webinarer fokus på, hvordan vi kan udvikle mobilitetsbegrebet og styrke forståelsen af samspillet mellem byplanlægning, kollektiv trafik og andre mobilitetsformer.

Tilmelding: Det er gratis at deltage, men forudsætter tilmelding

 

Sted
Webinar
Pris
Gratis
Kursusdato