Terror, byrum og (naturlig) tryghed hos SLA

Terrorsikring er en ny disciplin inden for velfærdsbyplanlægning – hør bl.a. om regeringskvarteret i Oslo, den internationale domstol i Haag, Amalienborg og Christiansborg.

Counterterrorism is a new discipline within welfare urban planning – explore cases like the government headquarters in Oslo, the international court in The Hague, Amalienborg and Christiansborg.

I de seneste år er der sket en række terrorangreb i de europæiske storbyer, som København ofte sammenlignes med. I den samme periode er terrorsikring blevet en faglig disciplin i Danmark, hvor ingeniører, arkitekter, bygherrer, m.fl. pludselig skal til at arbejde med sikkerhedsspørgsmål. Men hvordan gribes terrorsikringen an på et etisk og samfundsmæssigt plan? Hvordan kan konkrete bygherrer og fagligheder tage stilling til det i deres daglige arbejde? I hvor høj grad skal de danske byer sikres? Og i de tilfælde, hvor der rent faktisk skal sikres, hvorledes gøres det så bedst muligt? Få forskellige faglige bud på, hvordan terrorsikring og den gode by kan tænkes sammen – og om det overhovedet skal sammentænkes. Få indblik i en ny disciplin, og hvordan den påvirker borgernes følelse af tryghed/tillid, bygningsarven og rummene mellem husene. Og med fremkomsten af COVID-19 har spørgsmål om risikohåndtering og tryghed i det offentlige rum fået yderligere relevans: Hvad der sker med et by og samfund, når folk er er utrygge ved at mødes i store forsamlinger? Deltag i debatten når SLA åbner dørene op til diskussion og fyraftensvin.

Læs mere om arrangementet

Sted
København
Dato
Kursusdato