Arkitekturens Dag

Arkitekturens Dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor kommuner, kulturinstitutioner, foreninger, udviklere, tegnestuer og arkitekter inviterer landets borgere til at se, mærke og tale om arkitektur. Temaet for 2022 er 'stedsans.'
Hver dag er arkitekturens dag, men den første mandag i oktober er det officielt Arkitekturens Dag i hele verden – en årlig festdag, hvor man rundt om i landet har mulighed for at få indblik i aktuelle byudviklingsprojekter, komme helt tæt på smuk arkitektur og blive klogere på arkitekturens betydning for samfundet og vores daglige liv.
Dagen er en oplagt anledning til at diskutere, hvor vores byer og lokalsamfund er på vej hen, hvad der i lokalområdet opfattes som kvalitet, og hvordan man som bygherre/udvikler, arkitekt/tegnestue, kommune eller organisation ønsker at præge udviklingen af det fysiske miljø.

Hvad er Arkitekturens Dag?
Arkitekturens Dag er indstiftet af Den Internationale Arkitektforening, UIA, i 1988 og afholdes hvert år den første mandag i oktober. I Danmark er det Arkitektforeningen, der er tovholder for den årlige begivenhed. Næste gang falder dagen mandag den 3. oktober, men den fejres også i dagene før og efter.

Over hele landet vil der være masser af arrangementer for at markere Arkitekturens Dag. Arkitektforeningen samler alle arrangementerne i en oversigtskalender der løbende vil blive opdateret.

Sted
Hele landet
Dato
Kursusdato