Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Urban Power
På dette kursus lærer du at implementere og sikre bæredygtighedstiltag i den fysiske planlægning. Som kommunal planlægger befinder man sig i krydsfeltet mellem politik, økonomi, byggeriets parter og bæredygtighedsdagsordenen, der udvikler sig med rivende hast. Der er derfor behov for viden, netværk og sparring for at styrke kommunernes evne til at implementere løsninger, der går i en mere bæredygtig retning.
Kurset Bæredygtig Planlægger er bygget op omkring netop denne problemstilling. Her får du viden om og kompetencer til at arbejde med bæredygtighedsinitiativer, overblik over relevant jura samt inspiration til, hvordan du griber dagsordenen an som byplanlægger i den kommunale organisation.
Kurset bliver udbudt i samarbejde med Rådet for Bæredygtigt Byggeri.
Målgruppe Kurset henvender sig til kommunale planlæggere, der arbejder med bæredygtighedstiltag, eller bygherrer og rådgivere, som arbejder tæt sammen med kommunerne om den fysiske planlægning.
Beskrivelse af kurset Gennem et mix af ekspertoplæg, øvelser, inspiration fra praksis samt fokus på refleksion, både individuelt og i netværk, vil du få viden og kompetencer inden for:
I løbet af kurset får du både teoretisk gennemgang og praktisk erfaring med at indarbejde og sikre bæredygtighedstiltag gennem den fysiske planlægning i din kommune.
Kursusprogram Undervisningsformen veksler mellem videns- og metodeoplæg, øvelser, inspiration fra praksis samt fokus på refleksion, både individuelt og i netværk.
Uddannelsen gennemføres over tre hele dage med fysisk tilstedeværelse. Kursusgang 1 foregår i København. Kursusgang 2 og 3 afvikles over to dage med overnatning i Kolding.
Forplejning Der serveres let morgenmad, frokost (inkl. en vegetarisk ret) samt kaffe, the og vand. Overnatning på hotel er inkluderet i prisen.
Tilmelding Tilmelding senest fredag den 25. oktober 2024. Tilmelding er bindende fra den 5. oktober 2024. Tilmeld dig her..
For yderligere information, kontakt kursuslederne: Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Kreils Ekelund, 3049 4662 - kke@rfbb.dk Dansk Byplanlaboratorium, Pil Beider Kleinschmidt, 2981 1464 – pbk@byplanlab.dk
Download program for kurset her.