Viborg: De store projekter

I følge Danmarks statistik vil Viborgs indbyggertal stige fra det nuværende 97.118 til 100.935 frem mod 2029 - en stigning på 3,9 procent.

Hermed er der grundlag for boligbyggeri for 2 milliarder kr. og udvikling af flere bydele, hvor udvikling allerede er i gang eller forventes påbegyndt i den nærmeste fremtid.

Til projekter, der allerede er godt i gang hører det store igangværende byudviklingsprojekt Viborg Baneby til i alt 5 milliarder kr, der nu er nået havvejs og en ny bydel med op til 700 nye boliger i Arnbjerg kun 4 km fra centrum.

Kommende store projekyter er udviklingen af den nye bydel Taphede til 2 milliarder kr. og udvikling af ny bydel på Preislers Plads.

Viborg kom for alvor på verdenskortet som erhvervsby, da Apple annoncerede placeringen af sit datacenter til 6,3 milliarder ved Foulum 8 km fra Viborg centrum. Byggeriet af centret er nu i fuld gang. Centret vil øge Viborgs potentiale for at tiltrække virksomheder og skabe en positiv erhvervsudvikling, der kan danne grundlag for investeringer, arbejdspladser, og dermed cementere Viborgs position som regional hovedstad.

Byens Ejendom vurderer, at der i de kommende år vil blive byudviklet for 15 milliarder i Viborg. Konferencen om Viborg ser på de fremtidige udviklingsplaner og konkrete projekter, som har betydning for byens udvikling og fremtid.

Læs mere om arrangementet og tilmelding

Sted
Viborg
Dato
Kursusdato