Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Vi følger gældende Covid-19 retningslinjer.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Klima på alle planer
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
BestIl Byplan Nyt
Dette digitale kursus kræver ingen forudsætninger, og ligger i naturlig fortsættelse af kurset om Padlet og Mentimeter. Du kan tage det, hvis du har deltaget tidligere, men du kan også springe på her. Få en introduktion til en bred vifte af forskellige værktøjer, der kan hjælpe med digital formidling og inddragelse i planprocesserne. Alle programmer og apps er enkle og nemme at bruge.
Torsdag den 15. april (09.30 - 12.00) Inspiration til digital møde med borgerne StoryMap Præsentationsprogram, der viser dynamisk oversigtskort, foto, video og tekst samtidig. Arki Lab: En app hvor borgerne selv kan designe deres eget byrum, bygning mv.
Cultural probes: En metode, hvor man beder borgerne om at undersøge deres lokalområde med fokus på bestemte emner
Prøv selv med appen Storyo,
Få et lynkursus i det gode foto. Sådan fortæller du med foto: “hvem, hvad, hvor - foto” eller “1,2,3,4,5 - foto” er fortællemetoder, hvor man kan beskrive en konkret situation med et antal foto’s med forskellige vinkling og afstand.
Fredag den 16. april (09.30 - 12.00)
Echoes: En metode med en app, hvor borgerne kan blive sendt rundt i byen på en bestemt rute og hvor de får små fortæller forskellige steder.
Sådan laver du en god video: Et minikursus i at lave den gode video på din smartphone. Erfaringer fra kommunerne Prøv selv: Vi holder en pause undervejs, hvor du selv skal ud og prøve kræfter med det lærte.
Se program
Målgruppe: Kommunernes planafdelinger med flere Kursusleder: Ellen Højgaard Jensen
Gennemgående underviser: Claus Leick