Inddragelse af børn i byfornyelse og byudvikling

Inddragelse af børn i byfornyelse og byudvikling


150x212inddragelse_af_born_i_byfornyelse.png

Projektet består af en landsdækkende screening af børneinddragelse i kommunernes byfornyelse og byudvikling finansieret af Socialministeriet. Formålet er at lokalisere gode eksempler på børneinddragelse, som bliver videreformidlet via en hjemme side og en publikation.

Hjemmeside
Gyldendal er p.t. ved at færdiggøre hjemmesiden ”Børn i byen” (endnu ikke offentlig), som både har en undervisningsdel rettet mod elever/lærere og et idékatalog rettet mod professionelle fagfolk (kommuner, arkitekter, beboerforeninger m.fl.).
Dansk Byplanlaboratorium har bidraget til undervisningsdelen med beskrivelser af og fotos fra 7 forskellige eksempler på børneinddragelse.

Publikation
Dansk Byplanlaboratorium har fået til opgave at skrive en publikation om børneinddragelse i kommunernes byfornyelse og byudvikling. Målet er at lokalisere de 12 bedste eksempler på børneinddragelse i kommunerne, inddelt regionalt med 2 eksempler fra hver af de 4 ikke-hovedstadsregioner og 4 eksempler fra hovedstadsregionen. Idéen er at professionelle fagfolk skal bruge guiden til at tage på inspirationstur rundt i landet – eller i ens egen region.

Projektleder: Julie Abitz, ja@byplanlab.dk, tlf. 33177272
Research: Ida Louise Juul Holgersen, ih@byplanlab.dk, tlf. 3317 7271

hent Publikationen her (pdf)
model_3.v.jpg
Københavns Kommune udskrev i 1999 en konkurrence for skolerne i Valby og Kgs. Enghave om, hvem der kunne tegne ”fremtidens have.” Idéen var at lave en temahave i Valbyparken udformet af børn, som kunne markere årtusindeskiftet (år 2000). Der kom 7 spændende og tankevækkende forslag. Her vinderforslaget fra 3.V. Foto: Helle Nebelong