Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Vi følger gældende Covid-19 retningslinjer.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Klima på alle planer
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
BestIl Byplan Nyt
Webinar 25. november 13:00 - 13:30
Kollektiv Trafik Forum og Dansk Byplanlaboratorium arrangerer webinarrække om kommuner, klima, mobilitet og planer.
Oplægsholder: Robert Hrelja, Associate Professor, Malmö Universitet (oplægget er på engelsk)
Mange danske byer og kommuner arbejder i øjeblikket – både som del af deres mobilitetsplaner og deres klimahandlingsplaner – med at gøre byen mindre bilorienteret og øge brugen af aktive transportformer (gang og cykel) samt kollektiv trafik. Ofte når man dog ikke så langt som de oprindelige, politiske intentioner ellers lægger op til. Denne udfordring har forskerne Robert Hrelja og Tom Rye undersøgt i en svensk kontekst og besvarer spørgsmålene:
De to svenske byer Lund (120.000 indbyggere) og Eskiltuna (105.000 indbyggere) er omdrejningspunkt for arbejdet og analysen – udvalgt blandt 21 større svenske byer. Begge byer har erklærede, ambitiøse mål om at reducere biltrafikken, men den ene lykkes bedre end den anden. Hvorfor?
Praksis, rutiner og vaner kombineret med tekniske og fysiske omstændigheder samt indgroede idéer og forventninger fastholder planlægningen i et bilorienteret spor (path dependency). Dette kan ændres gennem enten en langsom og gradvis italesættelse af andre muligheder i trafik- og byplanlægningen eller gennem mere gennemgribende og kontroversielle tiltag. Hvad virker bedst?
Læs mere og find tilmeldingen
Læs nærmere i artiklen: Decreasing the share of travel by car. Strategies for implementing ‘push’ or ‘pull’ measures in a traditionally car-centric transport and land use planning.