Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Byplanlaboratoriet inviterer til byvandringer, hvor du kan få en guidet tur i en række spændende byudviklingsområder. Vi drøfter planlægningen i området med nogle af de centrale aktører på stedet. Og du møder dine kolleger i frisk luft.
Byvandring i Jernbanebyen, København Torsdag d. 27. maj kl. 15.00-17.30.
Kom med på byvandring i Jernbanebyen, DSB’s gamle arealer i København. Vi sætter fokus på de mange forventninger, der jongleres med, når ældre bydele transformeres. Der er visioner for den nye bydel – men hvem skaber dem, hvem udvikler dem og hvem skal i sidste ende leve i området? Hvem er egentlig byudvikleren? Hvordan sikrer man byens historie, ’livet før byen’ og den kvalitet, der skal til for at tiltrække fremtidige beboere?Med projektleder Jeppe Erikstrup Møller , DSB EjendommeLæs mere og find tilmelding
Byvandring i Aalborg Øst og til Spritten i Aalborg Torsdag d. 26. august kl 13.00 - 17.00
I august går turen til Aalborg Øst, der vandt Byplanprisen 2019 for en vellykket og visionær omdannelse af de to udsatte boligområder Tornhøj/Kildeparken. Hør og se hvordan omdannelsen af de mere end 1.100 boliger og etableringen af en række fælles aktiviteter er blevet skabt i et tæt tillidsfuldt samarbejde mellem Himmerland boligselskab, beboerne og Aalborg Kommune. Derefter går turen til Spritten, hvor vi skal se nærmere på omdannelsen af den tidligere spritfabrik i Aalborg, Området, som ligger attraktivt ud til Limfjorden og tæt på grønne rekreative arealer, skal omdannes til en ny bydel på over 80.000 m2. De oprindelige røde fabriksbygninger fremstår omtrent som da de blev bygget i 1930eerne, og er i dag fredet. Der bliver sat særligt fokus på industrikulturarv og kunst.Med udviklingschef Sven Buch fra Himmerland Boligforening, arkitekt Bodil Henningsen samt Thomas Birket Smith fra Aalborg Kommune
Læs mere og find tilmelding
På byvandringerne vil du få hand-outs og kortmateriale samt vand og kaffe. Info om mødested følger ved tilmelding. Du finder selv frem til mødestedet.
Pris pr byvandring: 400 kr. for tilskudsgivere til Dansk Byplanlaboratorium 500 kr. for andre