Stande

Stande

Messestande er åbne fra kl. 10.50-11.40, kl. 12.15-13.10, kl. 13.40-14.30 og kl. 15.00-15.30

Når to plus to giver fem
Samskabelse i projekt- og produktudvikling skaber værdifulde løsninger. På standen præsenterer VEKSØ en række eksempler på samskabelsesprojekter, hvor tværfaglige samarbejder har medvirket til at styrke bykvaliteten og VEKSØ’s produkter. Vi vil blive præsenteret for et projekt i Fredericia, hvor VEKSØ i samarbejde med kommunen og de erhvervsdrivende i en gade i byen har udviklet byrumsinventar, der giver mere liv i gaden og dermed understøtter både de erhvervsdrivendes forretningsgrundlag og kommunens strategi.

*Anne From og Palle Poulsen, VEKSØ

 

 

 

 

 

Mød en forsker
Besøg Center for Strategisk Byforskning, der præsenterer ny forskning og studiearbejder indenfor erhvervsplanlægning, bykvalitet, mobilitet mv.

*Center for Strategisk Byforskning

 

 

Urbane Virksomheder
I regi af et Master Class forløb i Nordic City Network arbejder Fredericia Kommune med at planlægge for Urbane Virksomheder. På messestanden kan du høre om resultater fra masterclass-forløbet og de metoder, der er brugt i regi af Nordic City Network og deres 18 medlemsbyer.

NCN’s stand er et supplement til oplægstrack fra klokken 14.30 – 15.10 på Store scene.

*Nordic City Network

 

 

Den Levende By
Koblingen mellem business og bykvalitet er udgangspunktet for livability. Det gode liv og den gode by, opstår i samspillet mellem de aktive erhvervsspillere, de lokale aktører og det urbane byrum. Den moderne, innovative virksomhed ser i dag en gevinst i at kunne interagere med det byområde den er placeret i. Gustin Landskab præsenterer projekter hvor de har arbejdet med at koble erhvervsliv og bykvalitet.

*Gustin Landskab

 

 

Kommuneplan på tværs
Sønderborg Kommune og konsulenthuset Go’proces har skabt en metode, der løser opgaven ”revision af kommuneplan” og samtidig opkvalificere medarbejderne i facilitering af processer?

Kommuneplan på tværs fremmer muligheden for samskabelse af gode byrum, levende bymidter og den gode erhvervsudvikling. Metoden skaber mulighed for at inddrage eks. erhvervslivet på en både struktureret og fleksibel måde, så vi kan afdække behov og skabe involvering og ejerskab på flere niveauer og i flere tempi, i forhold til kommuneplanrevisionen.

*Sønderborg Kommune og Go’proces

 

 

Digital erhvervsplanlægning
Hvordan kan man anvende digitale redskaber til beregning og 3D visualisering af restrummelighed for erhverv? Og hvordan kan disse kobles direkte til digital visualisering, screening, formidling og borgerinddragelse?

I deres interaktive værksted vil NIRAS præsentere forskellige bud på sammenhængende interaktiv, digital assisteret byplanlægning anno 2017.

*Flemming Munck og Uffe Gross, Niras

 

 

 

 

Den Virksomme By
Fredericia er en stærk erhvervskommune, der arbejder målrettet på at styrke bosætning og udviklingen af bymidten. En række projekter, der både omfatter den historiske renæssanceby, fæstningsanlægget og havnen, er lige nu i gang. Projekterne udnyttes til at udvikle bymidten med blandt andet spirende iværksættermiljø, nye rammer for kulturoplevelser og historieformidling, der både tilgodeser beboere og besøgende i byen.

På standen kan du høre om hvordan vi både arbejder med langsigtede strategiske byudviklingsprojekter og ’midlertidighed’ i samarbejde med byens aktører om udviklingen af nye urbane virksomheder og en levende og attraktiv bymidte.

*Fredericia Kommune

 

 

 

 

 

Favrholm
Favrholm er en ny bydel i Hillerød Kommune på 350 ha med megaprojekterne Nyt Hospital Nordsjælland, Favrholm Station og Energi-, Klima- og Miljøpark Solrødgård. I udviklingen af Favrholm er det målet, at høj bykvalitet fremmer erhvervsvækst – og at professionelle og engagerede virksomheder skal være essentielle drivere i byudvikling af høj kvalitet. Virksomheder kan lettere tiltrække arbejdskraft og vækste, når der er flere virksomheder med samme profil, smart infrastruktur, bæredygtig forsyning og attraktive bolig- og erhvervsområder.

*Hillerød Kommune

www.favrholm.dk

 

 

 

 

Erhvervsstyrelsen
Den moderniserede planlov, med ikrafttrædelse den 15. juni, indeholder bl.a. en ny formålsbestemmelse, nye regler om byvækst og produktionserhverv, nye muligheder i kystnærhedszonen og for detailhandel samt en fokusering af de nationale interesser og samspillet mellem den statslige og kommunale planlægning. Kom forbi Erhvervsstyrelsens stand, hvis du vil høre mere om eller har spørgsmål til den nye planlov, til landsplanlægningen eller hvis du har lyst til at debattere fremtidens planlægning generelt.

* Specialkonsulent Pia Graabech, Erhvervsstyrelsen

 

 

 

Flexboliger – ny muligheder i turismeudviklingen i yderområderne
Lolland, Guldborgsund og  Vordingborg Kommuner har gennem de seneste år arbejdet med en målrettet indsats for at synliggøre flexboligordningen. Pt. findes mere end 700 flexboliger i de tre kommuner. De tre kommuner ser mange muligheder for at flexboligordningen kan medvirke til at styrke investeringer og dobbeltbosætning i kommunerne. Herudover kan flexboligordningen også styrke turismeudviklingen, idet flexboligerne kan udlejes på lige fod med ferieboliger og dermed øge overnatningskapacitetet på Sydsjælland og på Sydhavsøerne. På standen vil du kunne høre, hvad der er op og ned på ordningen, se eksempel på en business case for udlejning af flexboliger og høre om, hvordan de tre kommuner har styrket samarbejdet med arkitekter og lokale ejendomsmæglere samt optimeret deres sagsbehandling på området.

*Claus Lyngby Petersen, Lolland Kommune

 

 

 

 

 

 

Byplanlægning i en designkommune
Med udgangspunkt i visionen  ’Vi designer livet’ har Kolding Kommune i en årrække arbejdet målrettet med brugen af designmetoder indenfor alle områder af den kommunale forvaltning. Brugen af designprocesserne giver mulighed for at åbne op for nye ideer og samskabelse og udfordrer vanetænkning.

Hvad betyder designvisionen for planlæggerens rolle? Og giver designprocesserne værdi i forhold til business og/eller bykvalitet?

Besøg os til en diskussion om designmetoder, proces og planfaglige dilemmaer.

*Lene Lindberg Marcussen, Kolding Kommune

 

 

 

Steddreven Innovation - hvordan kommer vi videre?
På baggrund af Carsten Jahn's forskningsprojekt "Stedskvaliteter, Erhvervspotentialer og Vækst" sættes der fokus på opfølgning og "det næste step".

Rapporten afdækker en række af de faktorer, og ikke mindst deres samspil, der understøtter udvikling og kvalitet i også mindre byer/samfund. Det at udvikle eller skabe de stedbunde kvaliteter, i samspil med og til fremme af erhvervslivet, er ikke kun noget der foregår i de større byer. Det er et lige så vigtigt issue i landområderne og de mindre byer.

Rapporten afdækker og analyserer faktorerne på baggrund af igangværende projekter - men hvilke planlægningsredskaber kan tages i brug for at facilitere udviklingen eller for at komme i gang helt nye steder?

Vejen til den gode dialog
Hvordan fremmes en konstruktiv dialog mellem borgerne, virksomheden og myndighederne når ideer skal omsættes til konkrete fysiske projekter?

Kan de "gammelkendte" planværktøjer, herunder jordfordelingsredskabet, bruges?       

I hvor høj grad er den nye planlov med udviklingsområder, omdannelseslandsbyer og videre rammer i landzoneadministrationen en mulighed?

Vi kender ikke svarene på disse spørgsmål - men vi mener de kan være relevante at få drøftet. På standen vil vi derfor lægge mere op til diskussioner og drøftelser end til egentlig præsentation af en endelig konklusion. 

*Bente Lindstrøm, LE34
*Carsten Jahn Hansen, Institut for Planlægning, Aalborg Universitetet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturarv og Bykvalitet - Fortiden er Fremtiden
Når byer konkurrerer med hinanden for at tiltrække skatteborgere og vækstgrundlag er fokus næsten altid på NYE ting: på kulturhuse, parkourbaner, madmarkeder, boligprojekter - og andre blinkende attraktioner fra udstillingsvinduet.

Schønherr vil gerne pege på det faktum, at en aktiv og moderne behandling af en bys kulturarv er et element, der netop giver identitet, legitimitet og attraktionsværdi – alle de kvaliteter, der giver byen både kulturel og kommerciel autoritet - og dermed vækst.

Kulturarv er mange ting - og kulturarv skal bruges. Men på en indfølt og nutidig måde. På standen og i vores indlæg på markedspladsen vil vi diskutere, hvordan man forbliver tro mod historien uden at blive for museal – og hvordan man kan være nutidig uden at være poppet – hvordan man finder den spinkle linje mellem indgreb og overgreb med andre ord.

Schønherr medbringer eksempler på levende og meddigtende kulturarv. Desuden er alle velkomne til diskussion og erfaringsudveksling.

*Holger Dahl, Schønherr

 

 

 

Byplanlaboratoriet
Besøg Dansk Byplanlaboratorium og få en snak om aktuelle kurser, konferencer, publikationer og projekter. På standen kan du også få hjælp til Byplanmødets app og opladt din mobiltelefon.

* Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium

 

BYPLANPRISEN 2017 - OG DE NOMINEREDE ER...
Byplanprisen uddeles til planlægning, som er udtryk for nytænkning, og som samtidig dyrker og videreudvikler landskabets og byens egenart og identitet. På standen kan du høre mere om årets tre nominerede og stemme om publikumsprisen.

* Lene Krogh, bestyrelsesmedlem i Dansk Byplanlaboratorium og medlem af byplanprisjuryen.