E. Fra gentrificering til spøgelsesbyer?

E. Fra gentrificering til spøgelsesbyer?

Filmvisning, debat og holdninger til byen

PUSH! er en vaskeægte gyserfilm for indbyggere og bystyrer rundt omkring i hele verden. Også for danske? Den skildrer de finansielle logikker, der har gjort deres indtog på de store byers boligmarkeder efter finanskrisen. Globale kapitalfonde opkøber, tømmer og omdanner ejendomme til deciderede handelsobjekter, luksusbyggerier skyder op og skubber almindelige mennesker ud – eller fænomener som Airbnb opstår og bliver så populære at de ender med at fremmedgøre lokale beboere overfor deres egne byer.

Mødet bygges op omkring debatter på baggrund af relevante filmklip. Det er Kristoffer Lindhardt Weiss, der også har markante holdninger til byen leder mødet og stiller skarpt på hvilke fænomener, tendenser og politiske strømninger, der ligger bag byernes tilstand – igennem tiderne såvel som i den tid vi står midt i.

PUSH! handler i sin essens om boligen som en menneskeret. Kristoffer taler om byen som socialt rum, konkurrencefelt og mangfoldigt levested. Vær med, når politiske meninger, bekymringer og idéer om byen, boliger og boligmarkedet diskuteres. Her er holdninger velkomne!

  • Oplæg til diskussion af direktør Kristoffer Lindhardt Weiss, Arkitektens Forlag og har bl.a. andre redigeret bogen ’Kritisk By’, Arkitektens Forlag 2019.
  • Uddrag af filmen PUSH! Af instruktør, Frederik Gertten, 2019.

Session E foregår torsdag d. 3. oktober kl. 13:45 - 15:45 på Hotel Comwell i lokale R3. Frokost spises i Comwells restaurant kl. 12:45-13:30.