Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Se programmet for Byplanmødet her. Det fulde line-up af keynotes offentliggøres løbende.
PROGRAM
Download en oversigt over sessioner og udflugter her.
TORSDAG DEN 3. OKTOBER, ODEON
09.00 Ankomst til ODEONTjek ind og kaffe
10.00 Åbning og velkomstLisbet Wolters og Alexandra Vindfeldt Hansen, Dansk Byplanlaboratoriums bestyrelse.
10.05 Byudvikling gennem 1000 år Hvordan skaber vi en attraktiv by for flere mennesker, der både tænker i klimahensyn og kvalitet, og hvor vi bevarer og bygger videre på kulturarven?Søren Windell, by-og kulturrådmand (C), Odense Kommune
10.15 Brandtale Hvilke klimaudfordringer står vi overfor og hvad betyder det for den verden vi lever i?Alexander Holm, biolog, radiovært og debattør.
10.30 Byer, trivsel og planetære grænser Hvordan skaber vi byer, hvor folk trives inden for jordens planetære grænser?Dani Hill-Hansen, arkitekt, EFFEKT sammen med Kate Raworth, Professor of Practice at AUAS & forfatter til Doughnut Economics: Seven Ways to Think like a 21st Century Economist (med på skærm fra England).
11.15 Pause
11.40 Panel: Klima og kvalitet - hvordan ser fremtidens by og land ud? Hvordan ser det ud og hvordan opleves det, når klima og kvalitet er en del af den samme fortælling? Og hvordan kommer vi derhen? I denne paneldebat samler vi forskellige aktører til en samtale om fremtiden. Gennem cases vil vi diskutere de udfordringer og muligheder, vi står overfor, når vi skal skabe både bæredygtige og kvalitative løsninger for fremtidens samfund. Med Lauge Floris Larsen, arkitekt, Drømmekontoret, Alberte Skriver, koordinater i The Regenerative Built Environment Network hos Bloxhub og medforfatter til bogen Levedygtigt Landbrug, Mette Tony, arkitekt, stifter af Praksis arkitekter og Søren Peschardt (A), klima-, natur- og miljøudvalget, Vejle Byråd
12.45 Frokost
13.45 Klima i byplanlægningen handler om livskvalitet Veje til at integrere klimatiltag, der ikke blot beskytter miljøet, men også forbedrer livskvaliteten i byerne.Heidi Sørensen, direktør, Klimaetaten, Oslo.
15.00-17.00 Sessioner
19.00-00.30 Middag og musik ODEON – Byplanpris, middag og underholdning.
FREDAG DEN 4. OKTOBER, ODEON
08.30 Ankomst og kaffe
09.00 Velkomst dag 2Tina Saaby, direktør, Dansk Byplanlaboratorium
09.10 Klima og arkitektonisk kvalitet i det byggede miljø Der udarbejdes i øjeblikket en ny arkitekturpolitik for Danmark, og der er mange udfordringer arkitekturen både skal imødekomme, og være med til at løse i de kommende år. Hvad er nogle af de væsentligste udfordringer Ekspertgruppen har identificeret i arbejdet med anbefalingerne til den nye arkitekturpolitik? Hvad skal der til for at sætte kvalitet på klima? Pil Thielst, arkitekt, partner i Lundgaard & Tranberg Arkitekter, sammen med Helle Søholt, arkitekt, CEO og medstifter af Gehl Architects.
09.35 Introduktion til udflugter: Odense - en by du ikke vil gå glip af Odenses bymidte er forandret markant de sidste 10 år. Bliv klog på Odenses transformation og de strategiske byudviklingsprojekter, som skal skabe den fortsatte vækst og udvikling af Odense.Søren Windell, by-og kulturrådmand (C), Odense Kommune
09.45 Pause
10.30-14.00 Udflugter i og omkring Odense
14.05 Et fremtidsperspektiv på klima og kvalitet i byerne Lasse Jonasson, Chief Foresight Officer på Instituttet for Fremtidsforskning, afslutter Byplanmødet 2024 med en keynote om at planlægning for fremtiden kræver både viden og samarbejde, men også forestillingsevne og opdateret sprog for hvad det er vi måler på. Vi stiller os selv spørgsmålene: • Hvad er bliver byernes formål fremadrettet? • Hvordan taler vi fremtidige generationers sag? • Hvordan navigerer man i en usikker fremtid? og • Kræver dette en ny form for ledelse?
14.00-15.00 Afslutning i ODEON Vi byder på bobler og afslører næste års værtskommune.
15.00 Tak for i år!
*Programmet opdateres løbende.
Læs mere om årets tema her.
Mød oplægsholderne! Opdateres løbende.
Sessioner afholdes torsdag den 3. oktober kl. 15.00-17.00.
Udflugter foregår fredag den 4. oktober kl. 10.30-14.00.
Læs mere om tilmelding, priser og praktiske oplysninger på Byplanmødet.