D: Privat-Offentlige bysamarbejder i praksis

D: Privat-Offentlige bysamarbejder i praksis

Session arrangeret i partnerskab med KL og Realdania By&Byg.  

OBS: Session D er fyldt op med deltagere og kan derfor ikke længere vælges

Hvad sker der, når private og offentlige aktører finder sammen i lokale partnerskaber og i fællesskab arbejder for at skabe vækst, udvikling og livskvalitet i landets byområder? Hvilke erfaringer kan der hentes fra udlandet og fra de samarbejder, som allerede er i gang i Danmark? På sessionen dykker vi ned i konkrete eksempler på privat-offentlige bysamarbejder og vi hører bl.a. mere om organisering, økonomi, kunsten at samskabe samt om hvad man kan få ud af et bysamarbejde.

Med udgangspunkt i rapporten ”Privat-Offentlige Bysamarbejder” gives en indflyvning i hvad et privat-offentligt bysamarbejde egentligt er. Vi kommer ind på de erfaringer man har gjort sig i udlandet og hvordan man organiserer og finansiere indsatserne der. Dernæst vender vi blikket mod Skandinavien og Danmark og ser på hvilke erfaringer der er med by-samarbejder her. Vi kigger på de ret forskellige problemstillinger og udfordringer hvor bysamarbejder kan spille en vigtig rolle. Vi giver også konkret inspiration til hvordan man kommer i gang med et bysamarbejder, heurnder hvad man skal være opmærksom på, hvordan det kan organiseres og finansieres mv. Vi drøfter også hvordan man i især Sverige har haft held med at understøtte de frivillige privat-offentlige samarbejder gennem etablering af en forening der fungere som vidensenhed og støtte til de lokale aktører.         

Læs mere om POBS-projektet her

  • Oplæg og mødeledelse ved bestyrelsesmedlem i Dansk Byplanlaboratorium Berit Mathiessen, chefkonsulent i KL, og chefkonsulent Ann Hein, Realdania By&Byg