Dansk Byplanlaboratorium udbyder kurser og konferencer om byplanlægning. Se mere her og giv os et praj, hvis du savner et emne.
Læs mere
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler løbende egne projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Her kan du læse magasinet Byplan Nyt, byplanhistoriske skrifter og aktuelle publikationer om planlægningens mål og midler. Byplan Nyt er helt gratis.
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen. Vi deltager i projekter, udgiver blade og afholder kurser.
Konference på Nyborg Strand, den 29. januar 2020.
I 2020 breder vi os lidt ud over de centrale byområder og ser mere bredt på BYENS HVERDAGSGULVE. Vi er interesserede i de rum, vi alle færdes i, hver eneste dag. Det er på villavejene, på skolerne, legepladser, i parker, på arbejdspladser, på veje og cykelstier i forstæderne, men selvfølgelig også stadig, i byerne. Ofte er det de store offentlige rum i de centrale byområder, der får mest opmærksomhed. I år vil vi derfor gerne give hverdagslivet og de knapt så investeringstunge områder af vores byer og boligområder, en god portion opmærksomhed. Vi glæder os til at tage en tur rundt i hele landet og se på de rum og gulve, der danner rammen om vores alle sammens hverdagsliv.
Hent programmet
Keynote speakers
Dagens to keynote speakers - museumschef Poul Sverrild fra Forstadsmuseet og den hollandske landskabsarkitekt Cees Van der Veeken fra LOLA Landscape Architects indleder og afslutter dagen med oplæg, der på hver deres måde inspirerer og lader os løfte blikket lidt fra vores egen hverdag.
Læs artikel om Cees van der Veeken
Cees van der Veeken er arkitekt og partner på den hollandske landskabstegnestue LOLA. LOLA står for ’lost landscapes’, og faktisk er tegnestuen opstået ud fra et brændende ønske om at transformere oversete og forladte mellemrum i vores byer og i vores landskaber, til nye vitale rum med fokus på natur og anderledes landskabelig bearbejdning. Tegnestuens arbejder spænder vidt, og så man kan forvente at blive taget med på en inspirationstur af de helt store, når Cees indtager scenen.
Om Byens Gulv Konferencen Byens Gulv er konferencen, der samler alle med interesse for byens liv, funktioner og materialer: Staten, kommuner, forsyningsselskaber, byplanlæggere, arkitekter, landskabsarkitekter, ingeniører, anlægsgartnere og leverandører. Byens Gulv er en endags-konference om og for alle, der arbejder med det, der er ”under knæhøjde” i byerne. Fra idéer, til skitser, planer, anlæg og drift – for pladser, torve, belægninger, beplantninger, klimatilpasninger, indretning, møbler osv. i byens rum. På Byens Gulv konkretiserer vi tidens tendenser, giver indsigt og den nyeste viden. Vores mål er at bidrage til at byens gulv tænkes ind i alle faser fra idé til virkelighed, når fremtidernes byområder tager form.
Læs mere om Byens Gulv og virksomhedsmessen på KU's hjemmeside
Konferencens deltagere er bl.a. arkitekter, landskabsarkitekter og ingeniører, som kommer fra både private rådgivningsvirksomheder, forsyningsvirksomheder samt offentlige institutioner som universiteter, kommuner og stat. Intet andet sted mødes så tværfagligt et felt med så stor ekspertfaglig og specialiseret viden om Byens Gulv.
Deltag i Byens Gulv - i krydsfeltet mellem viden, praksis og netværk kan vi bryde rutinen og åbne mulighed for innovative løsninger.
Danmarks bebyggede areal vokser og vores byområder bliver mere og mere befæstede. Det skyldes dels konkrete behov for mere befæstet areal, dels andre beslutninger i samfundet – og gamle vaner.