Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Fysisk planlægning og grøn omstilling
Plan22+ og Dansk Byplanlaboratorium sætter ved en række webinarer fokus på, hvordan den fysiske planlægning kan styrke den grønne omstilling og bidrage til at reducere CO2-udledningerne. Webinarerne holdes onsdage kl. 12-13 i november.
Over fire onsdage vil vi sætte fokus på udfordringer og potentialer i forhold til:Onsdag den 8. november(afholdt): Den kompakte, grønne by. Hvordan kan vi udvikle vores byer med høj livskvalitet og samtidig udnytte de fordele, som den tætte by giver for at skabe fælles løsninger, der er med til at spare på ressourcerne. Læs mere og tilmeld dig herOnsdag den 15. november: Bevaring og transformation af kulturmiljøer og byområder som udgangspunkt for at skabe kvalitet i byen samtidig med, at der spares på ressourcer og CO2. Læs mere og tilmeld dig herOnsdag den 22. november: Klimarigtig udvikling i sommerhusområder Klimarigtig udvikling handler ikke kun om at skabe tætter byer. Hvordan kan vi indarbejde klimahensyn i udviklingen uden for byerne? Læs mere og tilmeld dig herOnsdag den 29. november: Strategisk kommuneplanlægning. Hvordan omsættes klimaplanen til kommuneplanen? Og hvordan kan vi styrke den strategiske planlægning og bruge kommuneplanen som styringsinstrument fremfor at havne i ad hoc planlægning? Kan alternativer og scenarier understøtte den demokratiske debat om udviklingen? Læs mere og tilmeld dig her
Onsdag den 6.december: Hvordan gør vi den grønne omstilling til en fælles indsats? Hvis den grønne omstilling skal blive til en fælles indsats, er der behov for at kommunerne gentænker deres tilgang og vante måder at arbejde på. På webinaret får du konkrete eksempler til inspiration. Læs mere og tilmeld dig her
Webinarerne er optakt til næste ansøgningsrunde for pilotprojekter, som Plan22+ inviterer til, i slutningen af november. Her vil der blive sat fokus på byernes planlægning, klimarigtig planlægning i landdistrikter og sommerhusområder samt klima i den strategiske kommuneplanlægning. Plan22+ har i første runde givet støtte til 11 pilotprojekter i kommuner, som arbejder med ny viden og nye værktøjer, til at kommune- og lokalplaner kan styrke til den grønne omstilling.