De nominerede til Byplanprisen 2019

De nominerede til Byplanprisen 2019

Se videoer og læs mere om de tre projekter, der er nomineret til Byplanprisen 2019

Læs pressemeddelelsen om Byplanprisen 2019

De nominerede til Byplanprisen 2019 er stærke – og meget forskellige - bud på helt centrale udfordringer i dansk planlægning. For første gang i Byplanprisens historie er ikke mindre end 17 aktører med i de 3 nomineringer.

- Der er en stor bredde i nomineringerne til Byplanprisen 2019. At så mange parter har del i de 3 nomineringer spejler ét af tidens vigtige værktøjer i planlægningen, nemlig partnerskaber og samarbejde. Det er helt afgørende, at der arbejdes på tværs af organisationer og kommunegrænser, hvis vi skal matche tidens store udfordringer, vurderer direktør Ellen Højgaard Jensen, Dansk Byplanlaboratorium, der sammen med Akademisk Arkitektforening uddeler prisen.

- Projekterne viser, hvordan man med langsigtet planlægning og samarbejde kan udvikle vores byer og landskaber. De 3 nominerede giver svar på 3 store udfordringer nemlig hvordan man kan udvikle turismen med respekt for naturen, vende udviklingen i et udsat boligområde og styrke en provinsby under pres. Det er imponerende – og jeg vil anbefale alle at læse de tre planer, siger Ellen Højgaard Jensen.

Byplanprisen uddeles d. 3. oktober ved Byplanmødet i Køge.