Program

Program

Dyk ned i plenumprogrammet torsdag kl. 10-12.30, samt fredag kl. 9 -10

DE NÆSTE 100 ÅR
Der er brug for modige beslutninger. De planer, vi lægger i dag, vil påvirke vores børn og oldebørn. Så selvom vi befinder os i et år med valgkamp og fireårige tidshorisonter, kigger vi på Byplanmødet i krystalkuglen: Når vi ser 100 år frem, er det klart, at co2-reduktion og biodiversitet skal i fokus – og at der er behov for planlægning af den grønne omstilling. Det vil kræve aktive kommuner og en stat, der sætter rammerne og sikrer sammenhængskraften i byerne og på tværs af by og land – frem mod 2121.

Hent PDF-indbydelse
    Hent programmet som PDF

 PROGRAM
Ret til ændringer forbeholdes

TORSDAG DEN 30. SEPTEMBER
i DRs Koncertsal

10.00
Åbning og velkomst
· Formand Jes Møller, Dansk Byplanlaboratorium og moderator, journalist Nynne Bjerre Christensen

Hvor vil vi hen?
Mobilitet om 100 år

Det er kritisk, at byplanlægning og trafikplanlægning kører i hvert sit spor. Men utopier kan sætte fokus på den fremtid vi ønsker os – både i det lange perspektiv og i forhold til konkret handling de næste fire år.
· Keynote af professor i byplanlægning Malene Freudendal-Petersen, Aalborg Universitet

Fremtidens fødevarerevolution
Byboere er i dag løsrevet fra landbruget, men vi har mulighed for at tage ejerskab til fødevareproduktionen. I det hele taget, er der masser muligheder for at skabe et bæredygtigt samfund. Og vi skal implementere dem alle; ellers når vi det ikke!
· Keynote af tegner og forfatter Anders Morgenthaler

10.50
Pause

11.20
Fremtidens co2-neutrale bysamfund

Hent PDF-indbydelse
Tryk for at se PDF version

Med et markant fokus på co2-reduktion vil Frederiksberg Kommune i fremtiden være en af Danmarks mest klimaambitiøse kommuner. Men er den klima-ambitiøse kommune ambitiøs nok? Og hvilke rolle skal politikerne spille?
· Borgmester Simon Aggesen (K) og formand for kommunens Bæredygtighedsråd, Frederiksberg Kommune i debat med direktør Christian Ibsen, Concito

Har den blandede by en fremtid?
Drømmen er mere diversitet i boligformer og prisklasser, men prisen på nybyggeri er høj i hovedstaden. Kan det lade sig gøre at skabe blandede byområder indenfor de gældende rammer – eller kræver det nye instrumenter?
· Kandidat til overborgmesterposten Line Barfod(Ø), tidligere advokat med speciale i socialøkonomiske virksomheder, advokatvirksomheden Foldschack Forchhammer Dahlager i debat med direktør Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen A/S

Byrum uden biler?
I byerne sætter privatbilismen stadig dagsordenen, men der er nye bevægelser på vej: Kan vi fredeliggøre bymidterne og skabe nye og mere spændende byrum? Og er det realistisk at nedlægge et stort antal parkeringspladser i København?
· Kandidat til overborgmesterposten Sophie Hæstorp Andersen(S), tidl. regionsrådsformand Region Hovedstaden i debat med politisk chef Torben Lund Kudsk, FDM

Udflugts spread
Tryk for at se PDF version

12.30
Afsted til frokost

14-16
Eftermiddagssessioner om …
… biodiversitetens økonomi, mobilitet, landskaber, Lynetteholmen, planlovsreform m.fl.

17.00-17.45
Tilbud om løbetur …
… i byens grønne hjerte med borgmester Simon Aggesen (K), Frederiksberg Kommune.

19.00-00.00
Aftenarrangement i Cirkusbygningen
med middag, Byplanprisoverrækkelse og underholdning, guld og glimmer.

FREDAG DEN 1. OKTOBER
på Frederiksberg Rådhus

8.55
Velkommen til Frederiksberg Rådhus
· Borgmester Simon Aggesen (K), Frederiksberg Kommune.

9.00
Fremtidens danmarkskort
Regeringen ønsker et mere sammenhængende Danmark med bedre balance mellem by og land. Men er det overhovedet realistisk? Hvilke er de politiske visioner for hovedstaden, provinsbyer, landsbyer og landdistrikter?
· Journalist Pernille Stensgaard i debat med indenrigs-og boligminister Kaare Dybvad Bek og medlem af Folketinget, forfatter Henrik Dahl (LA).

10.00
Udflugter
på Frederiksberg og i København

15.00
Afslutning og rådhuspandekager på Københavns Rådhus
Velkommen til Københavns Rådhus
Overborgmester Lars Weiss (S), Københavns Kommune

15.30
Tak for i år!

Tilmeldingsside