DigitalBy_Lys_Undersoegelse.png

Digital by

Den digitale by er en realitet. Allerede nu bruges de digitale redskaber i planlægningen – både til at få mere viden om, hvordan byer og landskaber rent faktisk bruges, og til at overvåge og styre f.eks. vand- og energiforbrug, trafik og serviceydelser. På denne side samler vi en række case, undersøgelser og ekspertinterviews fra ind- og udland. (I projektet: ”Sæt strøm på dit kvarter ” ser vi nærmere på, hvordan den digitale dialog kan forbedres på områdeniveau. Det projekt er er støttet af By, Bolig og Landdistriktsministeriet og Realdania. Du kan kende artiklerne på Strømlogoet) Har du forslag til relevante eksempler på den digitale by, er du velkommen til at skrive til os på webmaster@byplanlab.dk. Cases, undersøgelser, interviews

Denne artikel går på tværs af de mange cases, der er blevet indsamlet under projektet: Sæt strøm på dit kvarter. Læs om borgernes og planlæggernes nye roller og de mange forskellige logikker og formål, der er på spil i byudviklingens digitale tidsalder.

Hvordan bruger danske byplanlæggere IT og apps i deres arbejde herunder borgerinddragelsen? Det satte Dansk Byplanlaboratorium og kommunikationsvirksomheden Operate sig for at undersøge i sensommeren 2014. Ovenfor finder du en præsentation af hele undersøgelsen og nedenfor findes en analyse af undersøgelsen.

Informationsteknologien udvikler sig nærmest eksplosivt i disse år. Smartphones, tablets og computere er blevet alle mandseje. Der udvikles og udbydes hele tiden nye programmer og apps, som udnytter teknologien på nye måder. Det giver, blandt meget andet, nye muligheder i forhold til byplanlægning og borgerinddragelse. Spørgsmålet er dog, hvorvidt informationsteknologien har fundet indpas i byplanlæggernes arbejde, og om det giver mening for dem?