DigitalBy_Lys_Anbefalinger.png

Digital by

Den digitale by er en realitet. Allerede nu bruges de digitale redskaber i planlægningen – både til at få mere viden om, hvordan byer og landskaber rent faktisk bruges, og til at overvåge og styre f.eks. vand- og energiforbrug, trafik og serviceydelser. På denne side samler vi en række case, undersøgelser og ekspertinterviews fra ind- og udland. (I projektet: ”Sæt strøm på dit kvarter ” ser vi nærmere på, hvordan den digitale dialog kan forbedres på områdeniveau. Det projekt er er støttet af By, Bolig og Landdistriktsministeriet og Realdania. Du kan kende artiklerne på Strømlogoet) Har du forslag til relevante eksempler på den digitale by, er du velkommen til at skrive til os på webmaster@byplanlab.dk. Cases, undersøgelser, interviews

Internet of Things (IoT) åbner for et helt univers af digitale muligheder i vores samfund og byer. IoT har potentialet til at ændre mange dimensioner af det urbane liv. Høre og læs interview med MIT-professor Carlo Ratti, ekspert i, hvordan den digitale teknologi transformerer måden, hvorpå vi må forstå, designe og leve i vores byer.

SPACEHIVE, MINDMIXER, TAG DEL og INNOSITE er eksempler på crowdsourcing-platforme, som de senere år har gjort det muligt at samle ideer, stemmer og penge til alt fra udvikling af en app til opstart af et firma eller til konkrete byggeprojekter. Men hvad er croudsourcing? Hvad kan det bruges til i områdefornyelsen? Og hvordan påvirker det vores demokrati?

Promise Tracker er en app, der kan bruges af borgere til at indsamle data om deres lokalområde. Formålet er at give borgerne et redskab til at holde øje med, om lokalpolitikere lever op til deres valgløfter. App’en er udarbejdet af en forskergruppe ved Center for Civic Media på MIT i Boston.

Med nye smarte teknologier kan vi indsamle data som aldrig før. Men hvordan får man succes med at indsamle data, og kan man bruge disse redskaber til at gøre borgerinddragelse nemmere og hurtigere? NGO’en OpenPlans har i flere år arbejdet for at øge borgerdeltagelsen i byplanlægningen gennem smarte online software redskaber.stroem_logo.png