Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Oplæg og workshop
Den grønne trepart er kaldt den største omlægning af det danske landskab siden landboreformerne. Især vil etablering af de 240.000 ha. ny skov påvirke oplevelsen af landskabet. Det rejser en række spørgsmål: Hvordan indpasses skoven bedst i forhold til udsigter og landskabstræk? Hvilken karakter skal skoven have? Og hvilke andre behov end CO2-lagring skal skoven kunne imødekomme? Svarene kalder på inddragelse af planlægningsfaglige og rumlige kompetencer, på at tænke på tværs af fagligheder og på at løse flere dagsordner på samme tid.
På sessionen præsenteres resultaterne af en spritny undersøgelse af, hvordan man i kommunerne inddrager netop arkitektfaglige kompetencer i arbejdet med den grønne trepart. Den er baseret på interviews med planchefer og ansvarlige politikere på tværs af landets kommuner. Ligeledes kigger vi på hvordan vi med omlægningsplaner, dialog, planlov og andre redskaber får skabt et sammenhængende landskab som indtænker rekreation, turisme, energiudvikling, klimaforandringer og gode rammer for alt liv.
Deltagerne på sessionen skal som tænketank give kvalitative input til hvilke tiltag, der på baggrund af undersøgelsens resultater og vores fælles viden kan fremme større integration af arkitektfaglige kompetencer og tværfaglighed i arbejdet med den grønne trepart.
Paneldebat
Byer som fysisk ramme om folkesundheden
Oplæg og dialog
Oplæg og debat
Planlægning for nye måder at bo på
Oplæg og idéudveksling
Nye roller mellem kommune og borgere
Klimasikring på tværs af kommunegrænser