Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Oplæg og dialog
I takt med at kravene til kommunal planlægning bliver mere komplekse og behovet for fleksibilitet og gennemsigtighed vokser, vinder mellemformsplanerne frem som et afgørende redskab. Denne session dykker ned i mellemformsplanens rolle i udviklingen af bymidter, kvarterer og landsbyer – som brobygger mellem kommuneplanens overordnede visioner og lokalplanens konkrete bestemmelser, og med mulighed for at inkludere områder, der ligger uden for planlægningsjuraen.
Mellemformsplaner – som fx masterplaner, havnestrategier og bymidteudviklingsprojekter – fungerer som fleksible og situationsnære redskaber, der kan samle politikere, borgere og interessenter i en nøje faciliteret proces. Planerne skaber rum for dialog og retning i komplekse planlægningssituationer og styrker sammenhængen mellem den strategiske og den konkrete planlægning. Mellemformsplanerne giver også et aktivt handlerum, hvor driftsmidler, vejledning til borgere, realiseringsrækkefølge og faciliterede processer kommer i spil.
På sessionen vil du møde praktikere og rådgivere, der deler erfaringer og konkrete metoder, og vi inviterer til dialog om, hvad mellemformsplaner egentlig kan bruges til, når vi skalplanlægge for en foranderlig verden.
Paneldebat
Byer som fysisk ramme om folkesundheden
Oplæg og debat
Planlægning for nye måder at bo på
Oplæg og idéudveksling
Nye roller mellem kommune og borgere
Oplæg og workshop
Klimasikring på tværs af kommunegrænser