Gå til byudvikling (For borgere)

Byvandring

Gå til byudvikling (For borgere)

(Kurset er udsolgt - Vi håber snart at kunne tilbyde nye hold)

Kære Medborger

Er du nysgerrig på, hvad byudvikling er? Vil du forstå, hvorfor der ikke er træer overalt i byen? Vil du blive klogere på hvorfor veje og cykelstier ser ud, som de gør? Eller vil du vide, hvordan du kan påvirke byens udvikling? Så skal du gå til byudvikling!

Sammen med direktøren for Dansk Byplanlaboratorium og tidligere stadsarkitekt i København, Tina Saaby og gæsteundervisere tager vi på en rejse fra det første, sansede møde med byens rum og huse til arbejdet med kommune-, helheds- og lokalplaner.

Vi snakker om processerne i kommunen og bliver klogere på, hvordan du som borger kan involvere og engagere dig i byudviklingen og øve indflydelse. På kurset skaber vi et fælles sprog og afsæt for forståelsen af udformningen af vores by. Og vi ser nærmere på arkitekturens virkemidler, når vi – i fællesskab – oplever byen i øjenhøjde.

 

OM KURSET

Kurset består af 3 lærerige aftener. Alle kan være med – du møder op som du er!

MODUL I: “Byens rum og rammer: Et fælles sprog”

I kursets første modul bliver du klogerere på fagudtryk, begreber og vendinger, der beskriver byens karakter, form og udtryk. Sammen skaber vi et sprog som et fælles udgangspunkt for samtalen om byens rum og rammer og bliver konkrete og præcise i beskrivelsen af dét, vi ser og oplever.

• 12. august kl. 19-21.30 hos CAFx på Halmtorvet 27, 1700 København V

MODUL II: “Byens rum og rammer: Vi skal ud i byen”

I kursets andet modul bevæger vi os ud i byen og kigger, sanser og taler om byens rum og rammer. Her genbesøger vi fagudtryk, begreber og vendinger fra første modul og bruger dem i praksis. Sammen oplever vi kontrasterne mellem forskellige bydele og -rum, når vi bevæger os fra et sted i byen til et andet. Undervejs taler vi om æstetiske og planlægningsmæssige greb og variationer, efterhånden som vi oplever dem.

• 19. august kl. 19-21.30. Vi mødes hos CAFx på Halmtorvet 27, 1700 København V

MODUL III: “Byudviklingens processer

Dine muligheder for indflydelse” I kursets tredje modul bliver vi klogere på processerne bag byudvikling og inviterer dig med ind i maskinrummet. Vi dykker ned i dine muligheder for at øve indflydelse på byens fremtidige karakter og udtryk. 

• 26. august kl. 19-21.30. Vi mødes hos CAFx på Halmtorvet 27, 1700 København V

 

Gå til byudvikling støttes af Vesterbro Lokaludvalg og arrangeres i samarbejde mellem Dansk Byplanlaboratorium og CAFx — Copenhagen Architecture Festival. Tilmelding og mere information: www.CAFx.dk

Sted
Vesterbro, København
Pris
150 kr. for 3 kursusgange
Kursusdato
-