Debat: Hvordan gør vi planloven til et aktivt værktøj i den grønne omstilling?

Green Building Council faciliterer en debatsession og har inviteret et stærkt panel, som vil være med til at belyse nogle af konklusionerne fra den kommuneundersøgelse, som vi fra Dansk Byplanlaboratorium i forsommeren lavede sammen med Green Building CouncilRambollCobe og schønherr.

Udgangspunktet er kommuneundersøgelsen som blev offentliggjort tidligere i år.

Hvad er bæredygtig byudvikling, og hvordan planlægger man det? 

I regeringens udspil ’Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling’ er der fokus på luftkvalitet, adgang til idrætsfaciliteter og mere bynatur. Men er det nok, eller skal der andet og mere til? Sammen sætter vi planloven til debat, og du er inviteret med. 
 
Kommunerne efterspørger en udvidelse af lokalplankataloget, så der kan stilles krav til alt fra genanvendelse og brug af bæredygtigt certificerede materialer, udnyttelse af regnvand til delebilsordninger og ladestandere til elbiler. Sådan lød en del af konklusionen i den undersøgelse, som Green Building Council og Dansk Byplanlaboratorium i forsommeren lavede med Rambøll, COBE og Schønherr. 

Både regeringsudspillet og vores egen analyse peger frem mod den revision af planloven, som er på dagsordenen i det kommende folketingsår. Der er masser af emner og idéer, og nu tager vi hul på debatten.
 
PROGRAM
 
Velkommen

  • Introduktion til kommuneundersøgelsens konklusioner – hvordan kommer vi videre?
  • Pause og netværk.
  • Paneldebat med følgende deltagere: Anna Esbjørn, programchef for Fremtidens byer i Concito, Astrid Bruus Thomsen, programchef i Realdania, Henrik Børsting, formand for Danske Planchefer og Sara Paarup, kontorchef i Bolig- og Planstyrelsen.  
  • Afrunding på debatten og netværk.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet. 

Tilmelding og flere informationer

Obs. Arrangementet vil også blive streamet.

Sted
Arne Jacobsens Allé 15 2300 København HUB2
Dato
Kursusdato