Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Seniorforsker, BUILD, AAU København
Valgt af repræsentantskabet 2017-2025
Født 1978
Uddannet: Antropolog fra KU, Ph.d. fra AAU.
Baggrund: Ph.d-stipendiat ved Statens Byggeforskningsinstitut og KunstakademietsDesignskole, 2010-2014 Visiting scholar på Hong Kong Polytechnic University, School of Design, 2013 Projektleder i Hausenberg Rådgivnings- og analysefirma, 2006-2010 Projektmedarbejder i Dansk Byplanlaboratorium, 2005-2006
Forskningsområde: Forholdet mellem det sociale liv og byggede omgivelser, og hvordan mennesker præger og præges af de boligområder og byer, de lever i. Eksempelvis hvordan man skaber stedsidentitet i nye byområder, hvordan arkitekturen i boligbyggerier afspejler nye sociale normer. Eller hvordan de sociale dynamikker i udsatte boligområder påvirkes af de aktuelle fysiske omdannelser med nedrivninger mm. Er desuden interesseret i hvordan globale strømninger og forandringer som f.eks. klima- og konjunkturforandringer opleves og håndteres lokalt gennem forandringer i den arkitektur og de rum, som omgiver os. Har bl.a. udgivet: Fra ghetto til blandet by, Velkommen hjem og Et lille hus i byen.
Mit yndlingssted: Det må være Hong Kong, fordi det er så ultraurban en menneskemyretue, men alligevel med vild natur inden for rækkevidde. Et globaliseringsknudepunkt, men samtidig med superlokale baggyder, hvor nudelbiksen er en forlængelse af dagligstuen. Ellers er det den falsterske østkyst, når Sankt Hans bålene kan ses hele vejen til Gedser.
Stadsarkitekt og Klimachef i Vejle Kommune
Valgt af repræsentantskabet i 2018 Næstforperson fra 2019-2022 Forperson fra 2022 - 2026
Projektchef, Head of sLABSLA
Valgt af repræsentantskabet 2018 - 2026
Programchef, Fremtidens byerCONCITO - Danmarks grønne tænketank
Valgt af repræsentantskabet 2022 -2026
Direktør for Teknik og Miljø,Hjørring Kommune
Valgt af repræsentantskabet i 2018 - 2026
Direktør,FB gruppen
Valgt af repræsentantskabet 2017 - 2025
Vicedirektør, Miljø og TeknikKøbenhavns Kommune
Udpeget af Københavns Kommune 2023 - 2027
Partner og byplanlægger i byplantegnestuen Grandville. Valgt af bestyrelsen 2022-2026
Specialkonsulent,Region Nordjylland
Udpeget af Danske Regioner 2023 - 2027