Her kan du se vores aktuelle udvalg af kurser, arrangementer, webinarer og netværk.
Hvis du ikke finder det kursus, I har brug for, så kan vi tilbyde at skræddersy et kursus, der er tilpasset netop din kommune eller organisation.
Kommende kurser
Afholdte kurser
Dansk Byplanlaboratorium udvikler projekter og indgår i samarbejder, der kan være med til at kvalificere planlægningen – enten gennem nye erkendelser eller gennem formidling af gode resultater.
Kontakt os gerne hvis du har en ide til et relevant projekt eller et udviklende samarbejde, der kan være med til at skabe bæredygtige byer og landskaber.
Nuværende projekter
Afsluttede projekter
Få nye værktøjer og lad dig inspirere af gode cases og holdninger fra nær og fjern. Her kan du finde temasider, udgivelser fra Dansk Byplanlaboratorium og Byplanhistorisk udvalg. Du kan også læse magasinet Byplan Nyt og finde de seneste holdninger fra Dansk Byplanlaboratorium.
Du må meget gerne selv bidrage – skriv debatindlæg i Byplan Nyt eller skrive et indlæg til ByplanBlog.
Trygge boligområder
Digital by
Dansk Byplanlaboratorium er en tværfaglig uafhængig institution, der siden 1921 har sat byplanlægning på dagsordenen.
Byplanlaboratoriet skaber debat om aktuelle planlægningsspørgsmål, opbygger kompetencer og formidler ny viden. Det sker gennem deltagelse i udviklingsprojekter, afholdelse af kurser, seminarer, webinarer og konferencer samt udgivelse af publikationer, magasinet Byplan Nyt samt denne hjemmeside.
Hovedparten af Byplanlaboratoriets udgifter finansieres via indtægtsdækket virksomhed. Resten dækkes af tilskud fra myndigheder, institutioner og private virksomheder.
NYP - Netværk for Yngre planlæggere
FAB - Foreningen af Byplanlæggere
Park og Naturforvalterene
Byplanhistorisk Udvalg
Plan22+
Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Bestil Byplan Nyt
Projektchef, Head of sLABSLA
Valgt af repræsentantskabet 2018 - 2026
Født 1976
Uddannelse: Landskabsarkiekt MDL, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole 2004
Baggrund: Alexandra er leder for SLA’s forsknings- og udviklingsafdeling sLAB, hvor hun driver design- og udviklingsprocesser med udgangspunkt i SLAs naturbaserede tænkning og designtilgang. Alexandra har siden 2006 været en del af SLA med et virke indenfor naturbaseret byudvikling med fokus på klimatilpasning, bynatur, biodiversitet og kredsløbsdesign. Værdier og prioriteringer, der også bringes ind i hendes bestyrelsesarbejde.
Alexandra har assisteret Stig L. Andersson i hans professorat på Københavns Universitet, med undervisning på Institut for Landskabsarkitektur og Planlægning, og driver SLAs forskningsprogrammer og kombinerer således gennem sin fortsatte tilknytning til forskningsverdenen en stor praktisk erfaring med at skabe attraktive, grønne og klimatilpassede byområder, landskaber og byrum med den seneste forskning indenfor bynatur og økosystemdesign.
Alexandra er desuden certificeret DGNB-konsulent indenfor byområder, medlem af Danske Arkitektvirksomheders Bæredygtighedsudvalg og en del af Københavns Universitets censorkorps.
Yndlingssteder: Jeg er knyttet til den Bornholmske klippekyst, Vesterhavets naturkræfter, lyset på Odderne og særligt naturfølelsen i skove – og har altid naturens processer, værdier og orden som afsæt.
Se hele bestyrelsen
Stadsarkitekt og Klimachef i Vejle Kommune
Valgt af repræsentantskabet i 2018 Næstforperson fra 2019-2022 Forperson fra 2022 - 2026
Seniorforsker, BUILD, AAU København
Valgt af repræsentantskabet 2017-2025
Programchef, Fremtidens byerCONCITO - Danmarks grønne tænketank
Valgt af repræsentantskabet 2022 -2026
Direktør for Teknik og Miljø,Hjørring Kommune
Valgt af repræsentantskabet i 2018 - 2026
Direktør,FB gruppen
Valgt af repræsentantskabet 2017 - 2025
Vicedirektør, Miljø og TeknikKøbenhavns Kommune
Udpeget af Københavns Kommune 2023 - 2027
Partner og byplanlægger i byplantegnestuen Grandville. Valgt af bestyrelsen 2022-2026
Specialkonsulent,Region Nordjylland
Udpeget af Danske Regioner 2023 - 2027