H. I forhandlingsrummet...

H. I forhandlingsrummet...

Inspiration til partnerskaber om bæredygtig byudvikling

Foto: Chris Liverani

Hvordan kan kommunerne lande bedre by- og boligkvaliteter i partnerskaber med markedet, fx de institutionelle investorer som pensionsselskaberne? Og hvad sker der i forhandlingen mellem parterne? Boligfællesskabet Broen, som pt. er under opførelse på Køge Kysts arealer, er interessant i denne sammenhæng, da det bliver certificeret til DGNB Guld-standard. Bygherre er pensionsselskabet PensionDanmark, der har et stærkt commitment til både FNs Verdensmål og bæredygtigheds-certificeringen DGNB. Og som en del af realiseringsprocessen har de to parter aftalt at lade en organisationspsykolog være en flue på væggen i forhandlingsrummet. 

  • Udviklingsdirektør Mia Manghezi, PensionDanmark om verdensmål og DGNB-certificering.
  • Projektudviklingsdirektør Tove Skrumsager, Køge Kyst P/S om en særlig styringsmodel i forhold til at sikre bykvaliteten i byggeriet
  • Organisationspsykolog Thea Mikkelsen – sidst, men ikke mindst – med læringen om hvordan parterne mødes i forhandlingsrummet og får skabt fælles fodslag.  
  • Mødeleder, projektleder Marianne Bendixen, Dansk Byplanlaboratorium

Session H foregår torsdag d. 3. oktober kl. 13:45 - 15:45 på Tapperiet, Søndre Badevej 1, 4600 Køge. Der er 5 minutters gang fra Hotel Comwell til Tapperiet, hvor der spises frokost kl. 13:00-13:40.