J. Kan vi bygge os til livskvalitet?

J. Kan vi bygge os til livskvalitet?

Ny viden om danskerne og vores boligsituation | Tilrettelagt i partnerskab med Realdania

Foto: Kamelia Hus. Grønttorvet.dk

Hvad er livskvalitet? Forfatter og foredragsholder Tor Nørretranders sætter fokus på fællesskabets betydning for livskvalitet i vores boligmiljøer gennem et underholdende oplæg om ’fælled-skaber’, relationer og hvordan man opnår lykke. 

Men hvad siger vi danskere selv er vigtigt i forhold til at opleve livskvalitet gennem vores boligmiljøer? Og er der forskel på land og by, ejer og lejer, rig og fattig? Realdanias analysechef Henrik Mahncke tager os igennem de vigtigste konklusioner og tendenser fra den store undersøgelse Danskerne i det byggede miljø, der fokuserer på, om vi gennem byggeri kan fremme livskvalitet. Til sidst et dugfrisk eksempel på at bygge for fællesskaber: Seniorbofællesskabet Kamelia Hus med 50 boliger i Valby, hvor beboerne netop er flyttet ind i forsommeren 2019. Hvordan bor de? Hvordan kan byggeriets fællesfaciliteter understøtte mere fællesskab? Og ikke mindst: Virker det? Rikke Ulk og Nina Scheel fra Antropologerne kommer med deres refleksioner på baggrund af at have fulgt med i de første beboeres første tid i boligerne.

Oplæg ved

  • forfatter Tor Nørretranders 
  • analysechef Henrik Mahncke, Realdania
  • antropologer Rikke Ulk & Nina Scheel, Antropologerne
  • mødeleder er projektchef Simon Kofod-Svendsen, Realdania

Session J foregår torsdag d. 3. oktober kl. 13:45 - 15:45 på Hotel Comwell i lokale P1. Frokost spises i Comwells restaurant kl. 12:45-13:30.