Udflugt 7 Fra Sluseholmen til Nordhavnen

Udflugt 7 Fra Sluseholmen til Nordhavnen

Overtegnet

Havnerundfart og byvandring arrangeret i samarbejde med Københavns Kommune, Bloxhub og By & Havn.

Københavns Havn strækker sig over 42 km havnekaj og er det naturlige centrum for byens planlægning, historie og rigdom. I dag er der er næsten ikke et sted i havnen som ikke rummer en transformation, der udspringer af de seneste 40 års byudvikling. Vi får historien om udflytningen af havneaktiviteter og industri både i Nord- og Sydhavnen, hvilket har skabt til plads til tusindvis af nye boliger. Københavns Havn er byens nye blå park, men havnen danner også rammen om byens nye udfordringer med stigende havvand, klimatilpasning og infrastruktur. 

På den kombinerede havnerundfart og byvandring oplever vi fx: 

  • Kanalbyen Sluseholmen, der er udviklet efter hollandsk forbillede og udnytter på bedste vis de kvaliteter, som vandet byder på. Kanalbyen blev påbegyndt i 2008 og modtog Byplanprisen i 2009, for bl.a.: ”en stram byplan, men variationen skabes gennem de enkelte facader. Det er ikke det enkelte hus, der skal fremhæves, men netop det harmoniske samspil mellem de forskellige facader. I planlægningen har man brugt proportioner og løsninger, der har været afprøvet i århundreder. Sluseholmen er et rigtig godt eksempel på, at man kan skabe virkelig gedigne planer gennem en forståelse af den historiske by og de kvaliteter, den tilbyder” Læs mere her


Landgang i Nordhavnen, hvor vi besøger

  • Sandkaj, som er en del af den nyere og næsten færdig etablerede del af Nordhavn ’Århusgadekvarteret’. Her fortæller Københavns Kommune mere om den generøse kantzone med plads til erhverv i stueplan, begrønning og en bred promenade. Når solen skinner, er det et meget yndet sted at opholde sig og bade i havnen. Badezonen er dog åbent hele året rundt og et stigende antal vinterbadere benytter badezonen og den tilhørende sauna. 
  • Konditaget Lüders, som er et 2.400 m2 offentligt byrum med faciliteter til træning, ophold og leg på taget af et parkeringshus. Her møder vi det offentlige byudviklingsselskab By & Havn, der er viser eksempler på realiseret byudvikling.
  • Foden af den 17 etagers tidligere kornsilo The Silo, som nu er indrettet som ejerboliger. Vi møder her Tegnestuen COBE, der fortæller om bygningen såvel som masterplanen fra 2008 for Nordhavn – Københavns nye, bæredygtige bydel; og Nordeuropas største byudviklingsprojekt. Visionen var en bydel, der bevarer sin industrielle arv; og samtidig udvikler sig til et bæredygtigt, smart og blå-grønt distrikt i Hovedstaden. Et område opdelt i sammenhængende øer der prioriterer gående og cyklister fremfor biler, og hvor offentlig trafik aldrig er mere end fem minutters gang væk.

Tilmeldingsside