2014

2014

Byplanprisen 2014

Bylivet tilbage til Odense

Den 25. september fik Borgmester Anker Boye fra Odense kommune overrakt årets Byplanpris. Odense kommune modtager prisen for at bruge planlægningen som en vigtig del af strategien for omdannelsen af Odense fra industri- til vidensby.

Odense er en by i vækst og det er lykkedes kommunen at koble den fysiske planlægning med strategiske investeringer i milliardklassen. Kommunen er f.eks. i fuld gang med at udbygge campus på Syddansk universitet med sygehus og universitetsbygninger hvor 60.000 mennesker vil blive betjent af den kommende letbane.
Odense satser massivt på bæredygtig transport og byudvikling. Det seneste og meget synlige resultat er, at den store gennemfartsvej Thomas B-Thriges Gade i juni måned blev lukket for biltrafik. Samtidig sørger en ny bro for, at det bliver muligt at køre uden om bymidten. Omdannelsen vil binde Odense bymidte sammen og skabe et nyt attraktivt område med boliger, butikker, erhverv, letbane, parkeringsanlæg og byrum. På den måde vil bylivet igen vende tilbage til HC Andersens fødeby.

Det var en glad borgmester, der modtog prisen:
”Byplanprisen er et kæmpe skulderklap både til de dygtige fagfolk, der arbejder med byomdannelsen, og til de modige byrådspolitikere, der har stået fast på at udvikle og forandre vores by. Prisen her giver os alle mere energi til at fortsætte den fysiske og mentale transformation af Odense fra stor dansk by til dansk storby”, siger Odenses borgmester Anker Boye.

Overrækkelsen af Byplanprisen foregik under overværelse af 550 planlæggere og politikere på det årlige Byplanmøde, der afholdes i Herning.

Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening.

Se plakaten

Se begrundelsen for de tre nomineringer